Petter Northug sklir jublende over målstreken etter at han og Finn Hågen Krogh smadret all motstand på lagsprinten i Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

Petter Northug sklir jublende over målstreken etter at han og Finn Hågen Krogh smadret all motstand på lagsprinten i Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

Petter Northug får Folkets Idrettspris

- Vinnerne av Folkets Idrettspris er typisk de utøverne som også har betydd noe utenfor idretten, heter det fra utgiverhold. Nå har Petter Northug fått denne prisen for 2015.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Petter Northug er for første gang stemt fram til Folkets Idrettspris av Dagbladets lesere. Fire VM-gull i Falun var med på å sikre langrennsløperens seier.

I den 25. utgaven av prisutdelinga får Northug 37 prosent av stemmene. Det er nesten 20 prosent mer enn nærmeste utfordrer, ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen.

– Det er tilfredsstillende og veldig godt å få denne prisen.

– Den følelsen jeg hadde i starten av VM, og den lettelsen da jeg vant sprinten, var jo at du av hele ditt hjerte og vinnerinstinkt ville vise at du var tilbake.

– Å få gjøre det på den måten jeg gjorde var stort for meg, men ikke sant, det var stort for dem rundt meg og dem som har fulgt med meg også.

 Du følte at du ga noe til dem, og det er klart, da føler du at du får litt tilbake også, gjennom en sånn pris, sier Northug i seiersintervjuet.

I tillegg til å sikre seieren i Dagbladet ble det torsdag klart at langrennsløperen også topper VGs årlige rangering av Norges største idrettsstjerner.

Følelsene avgjorde
I Dagbladets kommentar til kåringen skriver Esten O. Sæther at vinnerne av Folkets Idrettspris typisk er de utøverne som også har betydd noe utenfor idretten.

Under VM i Falun, der Northug gråt etter gullet på femmila, mener Sæther at langrennsstjerna fikk nordmenn flest på sin side.

– For Petter hadde jo vunnet alt det som var å vinne i sporten sin lenge før dette mesterskapet.

– Sånn var det ikke resultatene i seg selv som gjorde at han for første gang etter gjennombruddet var langt foran i avstemningen til Folkets Idrettspris.

– Det var litt måten han vant de tre første gullene på, men mest kraften og følelsene under og etter 5-mila, skriver Sæther.

Ulike idretter
Over 7000 stemmer ble registrert i årets kåring, og lista bærer preg av den posisjonen vinteridrett har hos det norske folk.

Bak Northug og Zuccarello Aasen på de to første plassene sikret en sterk sesong i europaligaen tredjeplassen for Molde.

Syklist Alexander Kristoff og langrennsløper Marit Bjørgen følger på fjerde- og femteplass.

Vinneren av prisen de tre siste årene, sjakkverdensmester Magnus Carlsen, havner på sjetteplass i 2015.

Lista
Dette er rekkefølgen på de 12 utøverne på dagbladets liste
:

1) Petter Northug (langrenn)
2) Mats Zuccarello Aasen (ishockey)
3) Molde FK (fotball)
4) Alexander Kristoff (sykling)
5) Marit Bjørgen (langrenn)
6) Magnus Carlsen (sjakk)
7) Therese Johaug (langrenn)
8) Anders Fannemel (hopp)
9) Martin Johnsrud Sundby (langrenn)
10) Håndballjentene
11) Rune Velta (hopp)
12) Johannes Thingnes Bø (skiskyting)


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus