WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
2021-09-29 (3)_800x534

Petter Northug og Karsten Warholm til Lillehammer for å løpe Red Bull 400

Hvem har best forutsetning for å løpe 400m raskest mulig opp en hoppbakke? En verdensrekordholder på tilsvarende sprintdistanse eller en langrennslegende som har funnet tilbake til god gammel form? Karsten Warholm og Petter Northug er blant deltagerne som står på startstreken under Red Bull 400 i Lysgårdsbakkene på Lillehammer lørdag 2. oktober 2021.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Når langrennskongen Petter Northug stiller til start på lørdag blir det til hans andre forsøk på Red Bull 400. Som nybakt idrettspensjonist løp han også hoppbakke-løpet i Granåsen tilbake i 2019. Den gang endte det med B-finale og 51. plass med tiden 5:20, to og et halvt minutt bak vinneren. Da hadde han følgende å si etter konkurransen:

– Den bakken her er veldig ærlig med formen din, det var mye verre enn jeg hadde trodd. Jeg hadde ikke en sjanse med min kropp opp her, det var mange som sprang forbi meg. Det var en brutal opplevelse og jeg står her og skjelver og er veldig glad for å være ferdig, sa en sliten Northug i Granåsen i 2019.

Det er en betydelig mer ambisiøs og topptrent Northug som kommer til Lillehammer denne helgen, trønderen har imponert mange med sin hardtrening og resultater i sommerens rulleskikonkurranser. Blant annet gikk han inn til en sterk femteplass i Sveriges lengste rulleskiløp nå i september, det 90 km lange Klarälvsloppet.

Superlag på stafetten
I helgens Red Bull 400 har Northug planer om å kjempe i teten både på den individuelle 400-meteren og ikke minst også på 4x100m-stafett hvor han har fått med seg en av verdens raskeste menn på laget: Karsten Warholm, verdensrekordholderen på 400m hekk.

– Det her er en 400 meter hvor jeg virkelig ikke er favoritt og hvor mange har mulighet til å slå meg. Selv om det er min distanse så er ikke mine muskelfibre bygget for sprinte opp 140 høydemeter. På en 100m-etappe på stafetten skal jeg derimot være svært vanskelig å slå, og det er også en trygghet å ha med en kondislegende som Northug som kan dra lasset opp det hardeste partiet, sier Warholm før helgens konkurranse i Lysgårdsbakkene.

Internasjonal motbakkeløp-serie
Red Bull 400 er en internasjonal motbakkeløp-serie med tusenvis av deltagere verden over hvert år i tillegg til et verdensmesterskap hvor vinnerne fra verden over måler krefter med hverandre. I 2021 arrangeres konkurransen i 12 hoppbakker i Europa, Asia og Nord-Amerika. Tidligere har konkurransen blitt arrangert i Granåsen, Trondheim fra 2017-2019 med deltagere som bl.a. Petter Northug og hopplandslaget på startstreken. Nå kommer verdens hardeste 400 meter-løp til Lysgårdsbakkene, Lillehammer for første gang, og det blir et stort og variert felt som står klart lørdag 2. oktober:

  • Konkurransen samler elite- og juniorsjiktet av løpere, langrennsløpere, skiskyttere, skøyteløpere, syklister og andre O2-idretter til en ultimat måling av krefter. Kan noen klare å slå skøyteløperen Erik Resells norske rekord på 2:51:8, satt i Granåsen i 2019? 21-åringen fra Trondheim representer Sportsklubben Falken og er også verdensmester i Red Bull 400 fra Bischofshofen, Østerrike i 2018, i tillegg til å være en del av Norges skøyteforbunds talentsatsing inn mot 2026-OL.
  • For de lokale skihopperne og kombinertløperne er det en morsom utfordring om hvem som er raskest opp igjen bakken de vanligvis hopper ned.
  • Red Bull 400 er langt i fra et løp kun for proffene. Deltagernes bakgrunn varierer veldig, både innenfor nivå og erfaring. Konkurransen er åpen for alle over 16 år, og i 2018 var den den eldste deltageren internasjonal 93 år gammel! Red Bull 400 er et løp for alle og enhver, og det er den ultimate utfordringen for de som har lyst til å teste seg selv i et annerledes og morsomt motbakkeløp.
  • Man kan delta både individuelt på hele 400m-distansen eller delta sammen med tre venner på 4x100m stafett


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse