Petter Northug. Foto: Erik Borg.

Petter Northug. Foto: Erik Borg.

Petter Northug og Skiforbundet - Punkt for punkt

Forholdet mellom Petter Northug og Skiforbundet har vært som en berg-og-dalbane.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

* Petter Northug kom første gang inn i seniorlandslaget i sesongen 2006/2007. Der var han fram til sesongen 2012/2013. I denne perioden var forholdet mellom partene variabelt og ofte preget av konflikter. Det startet på mange vis med at Northug ikke ble tatt ut til OL i 2006-sesongen. Den gangen var han ennå ikke landslagsløper.

* 15. mai 2013 annonserte Northug at han ikke lenger ville være på landslaget.

* 22. mai 2013 skrev Northug kontrakt med sponsoren Coop og startet sitt eget private lag. Senere ble det inngått en overgangsordning som gjorde at Northug kunne konkurrere for Norge i løpet av sesongen som ventet.

* Foran sesongen 2014/2015 ble det inngått en ny avtale som gjorde Northug til landslagsløper fra 24. november til 7. april. I denne perioden kunne ikke Northug profilere sin hovedsponsor.

* Norges Skiforbund gjorde først et vedtak som konkluderte med at sesongen 2014/2015 var den siste med en spesialavtale. Dette gikk skistyret senere tilbake på under et møte 16. juni 2015. Da ble det bestemt å gi ham et tilbud med samme betingelser som foran VM-sesongen som endte med fire gull i Falun.

* Etter mye fram og tilbake i flere måneder kom søndag 25. oktober bekreftelsen på at Northug signerte en avtale som strakk seg fram til etter OL i 2018.

* De tre neste sesongene ble variable for Northug. I 2015/2016-sesongen viste han enkelte glimt av storhet og kom på 2.-plass sammenlagt i verdenscupen. Hans siste verdenscupseier kom i Drammen 3. februar 2016. Han kom seg så vidt med til VM i Lahti i 2017 der han ble nummer fem på sprinten og nummer åtte på femmila, men til OL i Pyeongchang kom han aldri.

* Da landslagene for sesongen 2018/2019 ble presentert 23. april i år var Northugs navn igjen med. Til tross for landslagsplass var ikke Northug i stand til å finne tilbake til gammel storhet. Han var ikke god nok til å få gå verdenscup, og 12. desember kom beskjeden om at karrieren var over.

Se også
* Petter Northug legger opp


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus