Petter Northug etter at han sikret seg en 6. plass på NM-sprinten i klassisk stil under mesterskapet på Røros 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Petter Northug etter at han sikret seg en 6. plass på NM-sprinten i klassisk stil under mesterskapet på Røros 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Petter Northug velger langløp, vraker NM-femmila

Lørdag prøver Petter Northug seg mot langløpseliten i Swix Ski Classics-finalen Årefjällsloppet i Sverige. Det skjer på bekostning av 5-mila under NM i Harstad.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det er TV2 Sporten som melder at Petter Northug har bestemt seg for å prioritere det 47 kilometer (kortet ned fra 75 km) lange Årefjällsloppet fremfor femmila under NM i Harstad lørdag.

Det er siste og avgjørende renn i den 9 renn store langløpscupen Swix Ski Classics, hvor også Birken og Vasaloppet inngår.

- Det er ikke noe dramatikk i at han dropper NM-femmila. Men Northug finner litt mer motivasjon i å prøve seg i duell mot langdistansegutta på tampen av sesongen, sier Petter Northugs trener Stig Rune Kveen til TV 2 Sporten.

Foruten langløpseliten med Petter Eliassen, Anders Aukland og Øystein Pettersen i spissen, møter han der også kjenninger fra verdenscupen som Johan Olsson, Alexander Legkov og Marcus Hellner.

Dagen etter reiser Northug til Lierne i Nord-Trøndelag for å gå det 44 kilometer lange Flyktningerennet sammen med broren Tomas og foreldrene May og John.

Men før han retter fokuset mot en fullspekket langløpshelg vil Petter og nevnte Tomas gå NM-lagsprinten for Strindheim torsdag.

Les hele saken "Northug vraker NM-femmila for langløp" på TV2.no.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus