Øystein Pølsa Pettersen med spesialtilpasset gips etter sitt tommelbrudd i romjula 2011. Foto: Privat.

Øystein Pølsa Pettersen med spesialtilpasset gips etter sitt tommelbrudd i romjula 2011. Foto: Privat.

Pølsa brakk tommelen

- Jeg trente hurtighetstrening på ski, det var litt isete, skien sklei ut, jeg satte staven mellom beina og stupte forover, forklarer Øystein Pettersen til Langrenn.com.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det blir 4-6 uker i gips, men jeg tror jeg skal være i stand til å konkurrere, sier Øystein Pettersen.

Da Langrenn.com prater med han fredag kveld er han i Åge Skinstads leilighet på Sjusjøen, men uhellet skjedde på Per Gyntveien i Espedal for et par dager siden.

Først både trodde og håpet Pettersen at tommelen bare hadde fått seg en skikkelig smell, men torsdag valgte han å legge turen innom Lillehammer Sykehus. Der ble det påvist brudd.

Hell i uhell
- Jeg var for så vidt heldig. For jeg brakk tommelen der en sene er festet, og skadet ikke selve senen. Hadde senen røket ville det blitt operasjon og 8 uker i gips.

For Øystein var det mer hell i uhell enn som så. For legen han møtte på sykhuset, Roar Rønning, var både interessert i langrenn og også at Pølsa skulle kunne fortsette i skisporet nærmest med uforminsket styrke.

- Rønning fortalte at dette var den minste gipsen han noen sinne hadde satt på. Jeg kunne risikert skrue i tommelen og gips helt opp til albuen, humrer Pettersen.

Milano frister
I dag hadde han planer om å gå det 23 kilometer lange Romjulsrennet på Sjusjøen, men valgte å se det fra sidelinja, allikevel har det i dag blitt 5 timer rolig skitrening på hardhausen fra Groruddalen i Oslo.

- Når ser vi deg i konkurransedrakt igjen?

- Jeg har lyst til å gjøre et ærlig forsøk i forhold til verdenscupen i Milano. Jeg skal prøve å få modifisert gipsen best mulig.

Løperen fra Lillomarka Skiklubb og sprintlandslaget sier også at han vil ha tett kontakt med landslagsledelsen i forhold til situasjonen, og han understreker at han først må bli tatt ut til Milano.

- Problemet nå er at håndleddet er ganske stivt, forklarer Pølsa Pettersen.

- Det er så mange gode sprintere i Norge at jeg må også selv føle at jeg er helt ”fit for fight” for at det skal være aktuelt med Milano, legger han til.

Vurderer lokalt renn
Verdenscuprunden i Milano er helgen etter Tour de Ski er ferdig, altså 14.-15. januar. I forkant av dette hadde Øystein planer om å teste seg i Skandinavisk Cup i svenske Hudiksvall neste helg, men dette arrangementet er både flyttet og utsatt en uke på grunn av stormen Dagmars herjinger.

- Hvis det er forhold for å arrangere Lauritz Bergendahl (8. januar) kan det være at jeg stiller der, avslutter Øystein Pølsa Pettersen.

Lauritz Bergendahls minneløp går i Sørkedalen, like utenfor Oslo.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus