Øystein Pettersen falt i sprintprologen under NM del 1 i Lillehammer 2014. Han greide ikke å kvalifisere seg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Øystein Pettersen falt i sprintprologen under NM del 1 i Lillehammer 2014. Han greide ikke å kvalifisere seg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Pølsa reiser ikke til Tyskland som turist

König Ludwig Lauf

Til helgen går Øystein Pølsa Pettersen det 50 km lange König Ludwig Lauf for det suksessrike langløpslaget Team United Bakeries. - Det er to ting jeg er spent på, erkjenner Pettersen overfor Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er ikke noen satsing på langløp. Det er mer det at jeg må gå skirenn, påpeker Øystein Pettersen i forbindelse med at han skal gå König Ludwig Lauf og Tartu Maraton for Team United Bakeries. Førstnevnte renn er også sesongens tredje i Swix Ski Classics.

Han åpner samtidig for at det kan bli flere langløp før sesongen er over.

- Hvis jeg får lov av Skiforbundet og Team United Bakeries, går jeg så mye som mulig, sier Pølsa og nevner Engadin Skimarathon, Vasaloppet og Birkebeinerrennet som eksempler.

- Jeg er ydmyk og glad for at jeg får lov til å være med, og jeg ser på meg selv som en læregutt.

Selv om det ikke ennå er snakk om noen skikkelig satsing på en karriere innen langløp for Pettersens del, utelukker han det ikke som en mulighet for fremtiden. Det er delvis derfor han velger å ta med seg disse rennene.

- Det er for å få erfaring, kjenne på denne typen løypeprofil, kjenne på taktikken, og bli kjent med hvordan dette fungerer, forklarer han.

- Den beste læringen jeg kan få, er å gå løp selv.

I 2005 gikk en 22 år gammel Pettersen inn til 22.-plass i Vasaloppet.

- Det begynner å bli noen år siden, og siden den gang har skjedd mye i langløp. Jeg tror ikke det å ha gått Vasan for ti år siden hjelper meg så mye på søndag.

I 2013 ble det bronse på femmila i NM. Selv om distansen er den samme på søndag, er det likevel én vesentlig ting som skiller.

- Det er den monotone stakinga som er problemet. To timer staking i ett, det blir min skjebne, ler Pettersen og fortsetter med det sedvanlige glimtet i øyet:

- Det er to ting jeg er spent på. Hvor høy åpningsfarten blir, og hvor langt det er igjen til mål når jeg blir lang i arma.

Med det sagt er Øystein tydelig på det at ingen må tro han reiser ned til Tyskland for å være turist.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse