Lars Vagle, lengst til venstre, og Audun Laugaland i gul lue, prater med deltakerne på Sirdal Skimaraton sitt barmarkskurs. Foto: Sirdal Skimaraton.

Lars Vagle, lengst til venstre, og Audun Laugaland i gul lue, prater med deltakerne på Sirdal Skimaraton sitt barmarkskurs. Foto: Sirdal Skimaraton.

Populært barmarkskurs

- Det var et fullbooket kurs som fikk instruksjoner av Audun Laugaland en tidlig høstkveld 2. oktober. Et innholdsrikt barmarkskurs som blandet foredrag og øvelser sammen til en god og hjelpende pakke, forteller Lars Vagle til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

I forrige uke fortalte Langrenn.com om at Sirdal Skimaraton stiller med ekstraservice for sine deltakere. Tirsdag denne uka var det klart for en bit av ekstraservicen. Rennleder Lars Vagle har i etterkant sendt oss denne rapporten:

Sirdal Skimaraton inviterte som kjent til gratis barmarkskurs for å hjelpe sine nye og tidligere renndeltakere på veien frem til turrennet - alt som en del av rennets planlagte ekstraservice.

Førti personer møtte opp håpefulle. Instruktør Laugaland tok kontrollen og gikk igjennom mange aktuelle øvelser som langrennsløpere har nytte av.

Øvelsene varierte fra styrkeøvelser til stakemuskler i armene, til mage, rygg og bein.

Mage og triceps fikk til tider gjennomgå hardt. Øvelsene var fra milde til middels til krevende. Noen få var også meget krevende så Laugaland fikk vist turneren i seg.

Deltakerne tok med staver og fikk en grundig gjennomgang av hvordan klassikeren ”elghufs” burde gjøres og ikke gjøres.

Balanse og spenst ble også gjenomgått. Det ble så mange øvelser folk slet med å huske alle så Laugaland fikk i oppdrag å skrive ned øvelsebanken og legge ut på turrennets hjemmesider.

Sykkelhelten Roy Hegreberg, som har vunnet Nordsjørittet mange ganger og mye annet, var også på kurset denne kvelden. Om han nå skifter karriere vet vi ikke, men han er fast bestemt på at denne vinteren skal han gå Sirdal Skimaraton 23. februar og Vasaloppet helgen etterpå. Hvordan det vil gå blir spennende.

Det som også er spennende er alle mosjonister på Nordsjørittet som har blitt slått av Hegreberg som nå har sjansen og kan ta igjen med å vise ryggen Roy i skisporet.

Etter 90 minutter med mange øvelser og innspill ble kurset avrundet med snacks og drikke. Folk er forskjellige så det ble drikke av alt fra Squeezy energidrikk til iste og cola og av fastføde ble det bananer og sjokolade-cookies.

Det ble et vellykket arrangement og Sirdal Skimaraton føler ting går etter plan med sin planlagte ekstraservice. Mer aktiviteter kommer fremover og nettsidene oppdateres etter hvert. Smørekurs på nybegynner og videregående nivå gjentas i januar etter god mottakelse i fjor.

Turrennsesongen nærmer seg men vi har fremdeles god tid til mye god trening og forberedelser.

God tur og godt turrenn
mvh Lars Vagle, Rennleder Sirdal Skimaraton

Sirdal Skimaraton sin hjemmeside


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Skibakketrappa - Nydalsbakken. Foto: Sigmund Hov Moen.

FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR LANGRENN.COM’S LESERE

10-12 ULIKE STEDER SOM ALLE GIR GOD TRENING OG EVENTUELT OGSÅ KONKURRANSER

Julie Myhre. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Julie Myhre 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

TERMINLISTE: Verdenscup Skiskyting 2021-2022

Oversikt over alle arrangørsteder og datoer

Annonse