-->
jann sliten_200x157

Post er i mål

Langrenn.com sender sin journalist ut i den virkelige felten.

Langrenn.com gjennomførte i dag sitt uvitenskapelige prosjekt som gikk ut på å sende journalist Jann Post ut i felten. Nemlig på sprintkonkurransen under norgescuprennet på Lillehammer.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
post mediterer_300x199
Jann Post prøver å hente inspriasjon fra gamle helter før start

Jann Post som knapt har skøytet på fire år, og trent meget sporadisk, sto i dag på startstreken under fristilsprinten på Lillehammer. Post fullførte i fin stil og gikk i mål 37 sekunder bak vinneren. Han hadde en mann bak seg på resultatlista, en australier. -Jeg er svært fornøyd med at jeg ikke kom sist. Jeg er halvt nederlandsk, og følte at jeg og australieneren hadde en liten nasjonskamp gående på slutten der, sier Post

jann for start_550x415
21.desember 2003klokken 13.41.47, 4,5 minusgrader i luften, 8,2

En ting plager han imidlertid. Vinneren av jentenes prologen, Anja Rynning Veum, slo Post med 1,6 sekunder. - Jeg skulle så gjerne vært bedre enn vinneren av dameklassen. Akkurat det vil bli vanskelig å svelge, og det kan fort gå både en og to måneder før jeg glemmer det.

roger og jann_300x199
Post takker servicemann Roger Mohaugen

Ikke kan han skylde på utstyret heller, daglig leder i Langrenn.com, Roger Mohaugen, sto for preparering av ski. - Skiene gled noe helt vannvittig, det var i hvert fall ikke i nedoverbakkene jeg tapte. Da måtte det i så fall være på grunn av manglende staking på toppen av bakken. Siden 23-årige Post la opp som junior etter å ha vært en brukbar orienteringsløper og en middelmådig langrennsløper, har det vært lite systematisk trening. I høst har det vært mye benkpress, utetreningen har vært utprøving av 4 x 4 minutt intervaller. - Du har jo trent lite, men var det 4 x 4 intervallene som reddet deg ? - Føler at det har hjulpet, men når du står på bar bakke og har fått lagt ned et par lecablokker så er man i gang med husbyggingen, men om det er 4 x 4 eller rett og slett at jeg har trent er uvisst. Enn hva med benkpressen, har det vært utslagsgivende ? - Jeg følte jeg kom meget bra ut på de første seks – sju stavtakene, noe jeg garantert kan takke mye benkpress for. Men så lenge den ”såkalte” sprinten har en lengde som ikke har noe med sprint å gjøre, så føler jeg at jeg får for lite igjen av de første stavtakene. Nettopp lengden på løypa syntes Post var i drøyeste laget. - Når vinneren går på 3.05, har det ingen ting med sprint å gjøre. Vebjørn Rodal drev ikke med sprint, og han konkurrerte halvparten så lenge.

jann sliten_300x235

Om Post følte det gikk lett i starten, så fikk han kjenne det mot slutten i den lange sprintløypa. - Det var helt jævlig. Jeg har ikke vært så sliten på tre år. Men en ting matcha jeg de beste på, jeg tror ikke det var mange som hadde høyere laktatverdier enn meg i dag. Det vi ville prøve å finne ut med dette lille eksperimentet var å få et lite innblikk i nivået. - Hvis folk hadde fått ett innblikk i min oppladning siste uka, så bør de nederst på lista føle seg truet. Eksamen er ett stikkord, med dertil forberedelser og ikke minst etterspill. Men Post har stor respekt for de beste.
- De aller beste går fort. Jeg forstår hvor jeg har mista 20-25 sekunder, men under 15 sekunder bak da må man rett og slett trene. Frister det til gjentakelse?
- Det er i så fall en grunn til å gjenta dette, den grunnen heter Anja Rynning Veum, utover det vil jeg ikke uttale meg noe mer om den saken.

Dette var ditt første sprintrenn noen gang, hva synes du om langrennsportens nye kjæledegge?
- Dette skal være det nye innen langrennsporten for å tekke publikum. Men det finnes jo ikke publikum. Dessuten startet sprintrennet klokken ti, da var jo jeg på plass, men jeg skulle ikke gå før klokken to. De som gikk videre fra prologen burde ikke være mørkredde. Og dette skal være langrennsportens fremtid. Jeg får sitere Jokke : Action action jeg ser etter action, men alt jeg ser er…

post i mal_350x233
En fornøyd Jann Post på vei ut av paddocken

PS: I den uhøytidelige tippekonkurransen om hvor langt bak vinneren Jann Post ville komme så tippet "Puttern" rett. Langrenn.com gratulerer!

Under kan du si din mening om Post.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut