Fra venstre: Eivind Selvig (Linnerudkollen/Kjelsås IL Langrenn), Trond Enkerud og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.

Fra venstre: Eivind Selvig (Linnerudkollen/Kjelsås IL Langrenn), Trond Enkerud og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.

Prisutdeling Norges Skiforbund: 7 arrangørpriser og 2 anleggspriser 2017

Syv arrangørpriser og to anleggspriser for 2017 fikk sine eiere under Skiforbundets anleggs- og arrangørseminar.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Prisdryss på Gardermoen

Syv arrangørpriser og to anleggspriser på Gardermoen i helga.

Prisene ble utdelt lørdag ettermiddag i forbindelse med årets anlegg- og arrangørseminar.

Disse fikk pris:
* Narvik Slalåmklubb for alpin-NM
* Kollenhopp for junior NM hopp og kombinert Midtstuen
* Tolga IL og Vingelen IL for Hovedlandsrennet Tolga (langrenns- og kombinertpris)
* Geilo IL for NM i bigair og slopestyle
* Tromsø Randoneeklubb for Skittentind Rando
* Linnerudkollen Skisenter
* Langeland Skisenter

Alpint
Narvik Slalåmklubb - NM alpint
De sportslige rammene for arrangmentet var veldig gode. Med god TV dekning, mange utenomsportslige aktiviteter for ledere og trenere, samt et høgtidelig og spennende program for utøverne med seremonier og løper kveld ble arrangementet en veldig god opplevelse både for deltagere og tilskuere.

Hopp
Kollenhopp - Junior NM Hopp og kombinert i Midtstuen

Arrangementet ble meget godt gjennomført og de påtok seg arrangementet på 1,5 ukes varsel. Det var live-visning på skjerm nede på sletta, og god speakertjeneste. Du kunne se en Leaderbox med profilering av utøvere og samarbeidspartnere. Det ble laget en egen logo som gav arrangementet et eget preg. Arrangøren skapte en ramme rundt arrangementet med bankett og premieutdeling med gode gavepremier på Holmenkollen Park hotell.

Svein Granerud og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.
Svein Granerud på vegne av Kollenhopp - Junior NM Hopp og kombinert i Midtstuen og skipresident Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.

 

Kombinert
Tolga IL og Vingelen IL - Hovedlandsrennet Tolga

Arrangøren har gjennomført arrangementet på en utmerket måte. Arrangøren satte virkelig utøverne i fokus, og bidro til at hver og en kombinertutøver følte seg viktig i et allerede stort arrangement. Det legges også stor vekt på at arrangøren var positivt innstilt i planlegging og gjennomføring, slik at dette ble et minne for alle.

Erik Røste og Harald Sørli. Foto: Norges Skiforbund.
Erik Røste og Harald Sørli fra Tolga IL og Vingelen IL - Hovedlandsrennet Tolga. Foto: Norges Skiforbund.

Freestyle/Freeski
Geilo IL - NM i bigair og slopestyle

Årets arrangør i Freestyle leverte tidenes beste mesterskap. De hadde funksjonærer som dekket alle nødvendige oppgaver, og som jobbet hardt hele tiden for å levere på øverste nivå. De stilte også med en course som la grunnlag for gode sportslige prestasjoner på et nasjonalt nivå. Deltakerne og publikum fikk delta i det som var en nydelig atmosfære rundt arrangementet, og helheten av arrangementet var på absolutt øverste hylle.

Fra venstre: Kirsti Gullstein, Jon Opsahl, Mathias Sataøen, Susanne Solheim og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.
Fra venstre: Kirsti Gullstein, Jon Opsahl, Mathias Sataøen, Susanne Solheim fra Geilo IL - NM i bigair og slopestyle og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.

Telemark
Tromsø Randoneeklubb - Skittentind Rando

De har i flere år arrangert et solid arrangement som har tiltrukket seg utøvere på alle nivå fra Norge og utlandet. Et inkluderende og rekrutterende arrangement, finnes en passende klasse i passende løyper for alle. Også lavterskeltilbud i forkant/etterkant av konkurransen. Arrangementet er publikumsvennlig slik at de som ønsker å være tilskuere kan få se deltakerne flere ganger gjennom konkurransen og over lengre tid. I et klima og miljø perspektiv arrangere de på naturen sine premisser. Konkurransen arrangeres uten noen permanente fasiliteter. Sosial opplevelse i etterkant av rennet, gjennom premieutdeling til vinnere, og trekkpremier til alle som deltar og stiller som frivillig, og avsluttes med en skikkelig nordnorsk fest som nærmest har lokal kultstatus.

Pål Anders Ellefsen og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.
Pål Anders Ellefsen fra Tromsø Randoneeklubb - Skittentind Rando og Erik Røste. Foto: Norges Skiforbund.

Langrenn
Tolga IL og Vingelen IL - Hovedlandsrennet Tolga
En knakende god arrangør som var på tilbudssida overfor alle sine tilreisende «ski-gjester». I forkant av mesterskapet var de spesielt imøtekommende og lydhøre i forhold til ønsker og forventninger. Det ble lagt til rette for at alle skulle føle seg velkommen. Et godt egnet sted å ha slike konkurranser, med enkel reisevei til og fra. Mange bosteder, godt tilrettelagt for skoleovernatting, som er attraktivt tilbud for denne aldersgruppen. Utformingen, logistikken- og gjennomføringen på stadion var vel gjennomtenkt og bidro til en flott opplevelse for utøverne.

Visjonen: «Sammen om sunne spor» fungerte fullt ut. Mange blide og serviceinnstilte personer i arrangør-korpset var med å gjøre arrangørene til årets langrenns-arrangør.

 

TV-sendte arrangør
Ble RAW AIR. Se sak på skiforbundet.no

Pris til Linnerudkollen og Langeland Skisenter 
I vurderingen av hvem som skulle motta årets anleggspris var det to anlegg som landet på lik poengsum ved vekting gjennom følgende kriterier:

Kriterier:
-          At anlegget har gode løsninger i forhold til helårsbruk
-          At det er tilrettelagt for god variasjon av aktiviteter
-          At utforming gjør det attraktivt for topp- og breddesegmentet
-          At det er etablert gode løsninger for å sikre snø

Linnerudkollen
Dette anlegget har gjennom de senere år vært gjenstand for betydelig utbygging. Traseene har differensierte profiler som gir både nybegynnere og toppløpere riktig utfordring.  Et moderne snøproduksjonsanlegg sikrer gode forhold selv gjennom krevende, milde vintre. Anlegget er både et nærmiljøanlegg, men også til glede for hele byen. Anlegget har svært mange potensielle brukere for nordiske grener; langrenn, hopp og kombinert. Hoppdelen av anlegget er innrettet for helårsbruk, og langrennsarenaen er fundamentert for rulleskiaktivitet samt et samlingssted for orientering- og terrengløp.

Langeland Skisenter
Dette skisenteret utgjør regionens viktigste treningstilbud for sin gren. Gjennom de siste årene har det vært arbeidet svært målrettet for å sikre både god vinter- og sommeraktivitet. Rulleskianlegget på 3.3 km med åpning 15.oktober 2017 befester posisjonen som et tidsriktig helårsanlegg, innrettet også for tur- og sykkelaktivitet. Snøproduksjonsanlegget har optimalisert teknologi for god kapasitet. I utforming av anlegget er det god likevekt mellom topp- og breddesegmentet. Sentralt på arenaen er område for skileik, og anlegget er det naturlige utgangspunkt for turløyper i flott fjellterreng.

Langeland Skisenter. Klubbfoto.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut