Fischer og OneWay kommer med et bredt utvalg av nyheter til sesongen 2020/2021. Produktbilder: Fischer. Grafisk collage: Langrenn.com.

Fischer og OneWay kommer med et bredt utvalg av nyheter til sesongen 2020/2021. Produktbilder: Fischer. Grafisk collage: Langrenn.com.

PRODUKTNYTT: Fischer og OneWay har et stort spekter av sesongnyheter

– Vi har trua på at Twin Skin Supreme vil bli godt tatt imot

Tips en venn  Skriv ut

PRODUKTNYTT (første gang publisert høsten 2020)

FISCHER MED STORT SPEKTER AV SESONGNYHETER

Fischers største nyhet i toppracing-segmentet, er den nye felleskien Fischer Twin Skin Carbon Pro. Dette er en helt ny modell, som legger seg rett under toppmodellen Fischer Twin Skin Speedmax 3D, som ble lansert i fjor. 

– Dette er virkelig en topp racing ski og bygget for bruk til både konkurranse og trening, men litt rimeligere enn Fischer Speedmax-modellen, forklarer Alf-Roger Holme, som er markedssjef i Finor, Fischers distributør i Norge.

Hovedforskjellen mellom den nye Twin Skin Carbon Pro og toppskien Twin Skin Speedmax 3D, er at Speedmax 3D kommer med belegg på sidekanter der en har mulighet til å glide de med flytende glider.

Det har ikke Twin Skin Carbon Pro. Samtidig er Holme usikker på hvor mye glidede sidekanter betyr for en felleski. 

– I skøyting der man kanter skien mye, er det helt klart en fordel med glidede sidekanter. I klassisk er det en fordel særlig ved løse forhold og kanskje mindre betydning ved faste forhold, men det er absolutt ikke noen ulempe heller, sier han til Langrenn.com. 

Den nye Twin Skin Carbon Pro koster 7.000,- kroner veiledende, mens Twin Skin Speedmax 3D koster 8.500,- kroner. 

NY FELLESKI TIL TURBRUK

Videre har Fischer lansert en ny felleski i Marka-segmentet denne sesongen: Fischer Twin Skin Supreme.

Denne kommer på 4.400,- kroner veiledende, og ligger hakket over den tidligere Marka-toppmodellen Fischer Twin Skin Superlite til 3.900,- kroner.  

– Twin Skin Supreme er en Markaski, altså en innsvingt ski som er litt bredere i fronten enn konkurranseski i topp racing segmentet. Denne typen ski er hovedsakelig utviklet for trening og tur, men det er gode, stabile ski, sier Alf-Roger Holme. 

– Vi har trua på at Twin Skin Supreme vil bli godt tatt imot, og innsalget til forhandler tyder på at dette er en kategori ski som markedet er interessert i, sier han. 

Holme legger til at Twin Skin Superlite, som kom i fjor, har fått nytt design i år og noen mindre oppgraderinger sammenliknet med fjorårsmodellen.

Det samme gjelder noen av de rimeligere modellene, slik som Fischer Twin Skin Power og Fischer Twin Skin Performance. 

NY INNSTEGSMODELL FOR SKØYTING

I skøyteskisegmentet kommer Fischer i år med en ny modell for de som trenger en solid og stabil treningsski eller som vil prøve seg på skøyting: Modellen Fischer Aerolite Skate 70, med veiledende pris på 3.300,- kroner. 

Aerolite Skate 70 er en videreutvikling av Fischer CRS-modellen. Aerolite Skate 70 er 100 gram lettere i kjernen, og kommer med et universal racingbelegg i sålen, men har ikke de samme spesialbeleggene eller racingslipene som de dyrere konkurranseskiene, og heller ikke samme kjernekonstruksjon som topp racing ski. 

MER STABILE RACING-SKISKO

Innen skisko lanserer Fischer også en helt ny modell for racing denne sesongen: Fischer Carbonlite. Skoen kommer i både klassisk og skøyteutgave, med egne modeller for damer og herrer i begge stilarter. 

– Carbonlite skoene er blitt oppgradert mye sammenliknet med tidligere modeller. Den likner nå mye mer på toppmodellen Fischer Speedmax i design og oppbygging, sier Holme, og trekker fram at spesielt klassiskmodellen er mye mer stabil nå enn før. 

– Oppgraderingene på den nye Carbonlite skate-skoen har gjort den mye mer stabil enn før. Det har gjort at vi blant annet har fjernet strammeren over vristen som vi hadde på de foregående utgavene, for den trengs ikke lenger, sier han til Langrenn.com. 

Carbonlite-skoene koster 4.000,- kroner for klassiskmodellen og 6.000,- kroner for skøytemodellen. Til sammenlikning koster Speedmax skiskoene 6.500,- kroner for klassisk-modellen og 10.000,- kroner for skøyte- og skiathlonmodellene. 

– Målgruppen for de nye Carbonlite-skoene er konkurranseløpere, og det er mange som kan klare seg med denne modellen langt opp mot topp racing, sier Holme, som mener Carbonlite er et godt alternativ særlig for yngre løpere, men også helt opp på Norgescupnivå for junior. 

Hovedforskjellen mellom Fischer Speedmax skoene og Fischer Carbonlite, er at toppmodellene Fischer Speedmax kommer med helkarbon i sålen og dermed fortsatt er en god del mer stabil enn Fischer Carbonlite.

ENDA LETTERE STAVER

Også innen racingstaver kan Holme presentere noe nytt denne sesongen: OneWay Diamond Premio SLG 20.

Dette er en videreutvikling av OneWay Diamond Premio SLG 10, som kom i fjor. Den nye SLG 20-modellen er enda litt lettere og enda litt stivere enn forgjengeren.

OneWay Diamond Premio SLG 20 koster 4.000,- kroner veiledende.

– OneWay Diamond Premio SLG 20 har markedets letteste stavrør. Det gjør at staven får enda bedre pendel og blir bedre å bruke, forklarer Alf-Roger Holme.

Han legger til at de siste årene har flere toppløpere gått over til OneWay staver, inkludert Emil Iversen og Tiril Eckhoff.

OneWay viderefører også sitt MAG-magnet-system for stropper på en god del av modellene.

Med dette systemet klikkes stroppen enkelt til håndtaket med en magnet og et klikksystem. Dermed er det enklere å ta av og på stavene uten å måtte justere stroppen på nytt for hver gang.

---

* Fischer / Finor er profileringspartner av Langrenn.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Ingvild Flugstad Østberg 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Her et knippe gode skiløpere som tidligere har vært med på HSG-U. Fra venstre: Ingerid Vadder, Mathias Holbæk, Johannes Lønnestad Flaaten og Tuva Lislevand. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON OG PÅMELDING TIL HSG-U

Rekrutteringsopplegget til Hovden Skigymnas

Fotoet er et illustrasjonsbilde fra VM med Anne Kjersti Kalvå i front av bildet og saken er ikke direkte relatert til henne eller andre i bildet. Foto: Modica/NordicFocus.

GIR FRA SEG VIKTIGE MARGINER: SKIJENTENE GÅR MED FOR KORTE STAVER OG FOR LANGE SKI

– Alle gutta makser, ingen grunn til at jentene ikke hadde hatt samme nytte

UTTAK: OL TOKYO 2021

22 UTØVERE TATT UT

Trysil åpner Norges største pumptrack sommeren 2021. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions.

TRYSIL GÅR MOT NY SOMMERREKORD – SJEKK ÅRETS SOMMERNYHETER

– Ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor

Annonse