northug_MAL1

Rå etappe av Northug

Åge Skinstad smilte fra øre til øre da Petter Northug spurtslo tyske Tobias Angerer i kampen om andreplassen på dagens verdenscupstafett i La Clusaz.
Tips en venn  Skriv ut

- Dette er strålende! Fantastisk avslutning av Northug, strålte sportssjefen.
 
Northug selv var ikke mindre fornøyd. Det var en jublende trønder som kunne konstatere at han hadde knust Angerer på oppløpet.
 
- Jeg var utrolig stiv i beina, men jeg beit tennene sammen og tenkte at ”nå skal jeg spurte inn til juleferie”, sa Northug til NRK rett etter målgang.
 
Dagens spurtseier ga Northug en god porsjon selvtillit, noe som kommer godt med etter sykdomsperioden han har vært igjennom. Han er fornøyd med å ha gitt Angerer en tankevekker i forkant av Tour de Ski.
 
Skivalg
Det var riktignok ingenting å gjøre med Russland i La Clusaz i dag. De vant stafetten nesten halvannet minutt foran Norge.
En viktig årsak til den store tidsdifferansen er Eldar Rønnings andreetappe. Det var lett å se at han verken hadde særlig god glid eller godt feste på skiene.
 
- Jeg har aldri gått på så trege ski som i dag, sa Eldar Rønning til NTB.
 
Etter gårsdagen, da de fleste norske herrene var misfornøyd med skiene, er det naturlig å stille seg kritisk til rutinene for skivalg og løpernes kunnskaper om egen skipark.
 
Åge Skinstad avdramatiserer det hele.
 
- Vi har evaluert gårsdagens dårlige skivalg, og vi vet hva vi gjorde feil. Dette har vi merket oss og notert, slik at det samme ikke skal skje igjen, sier Sportssjefen til langrenn.com.
 
Skinstad mener at det ikke er noen grunn til å henge seg opp i skiene til Eldar Rønning på dagens andreetappe.
 
- Det at Eldar ikke hadde gode ski i dag er tilfeldig og uflaks. De andre hadde gode ski, avslutter Skinstad.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut