Reistadløpet 2021 ble gått som såkalt virtuellt løp. Dette var noe blant andre Marianne Reusch som har tatt dette bildet gjorde.

Reistadløpet 2021 ble gått som såkalt virtuellt løp. Dette var noe blant andre Marianne Reusch som har tatt dette bildet gjorde.

RACE REPORT FRA REISTADLØPET – ARKTISK FINALE PÅ SKISESONGEN

– Mange skiløpere har Reistadløpet på sin "to do"-liste

En jevn strøm av løpere logget godkjent løp i den perioden vinduet var åpent. Det ble gått både sørover, nordover, og tur retur. Imponerende mange gikk over fjellet, forholdene tatt i betraktning.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

nb! Dette oppslaget er todelt, første del er en rapport fra Marianne Reusch, mens nedre del er fra arrangørene av Reistadløpet.

--- --- ---

RACE REPORT FRA REISTADLØPET – ARKTISK FINALE PÅ SKISESONGEN

Bardufoss/Setermoen 10. april 2021. Reistadløpet er svaret på hvorfor skisesongen ikke bør avsluttes et sekund før man har gjort unna et langløp på 69 grader nord.

Prikkfritt arrangement – god stemning. Årets renn ble løst på QR-måten, og bekrefter arrangørens evne til fleksibel tilpasning når situasjonen krever det. En jevn strøm av løpere logget godkjent løp i den perioden vinduet var åpent. Det ble gått både sørover, nordover, og tur retur. Imponerende mange gikk over fjellet, forholdene tatt i betraktning. Originaltraseen er 30k, mens ski classics-deltakere må ut på en ekstra sløyfe, og spise noen flere høydemeter for å kunne skilte med 50k.

Klassiker. Reistadløpet er en av de virkelig tradisjonsrike medlemmene på listen over lange turløp. Rennet har – med få unntak – vært gjennomført årlig i mer enn 60 år. Våre dagers renn baserer seg derfor på et velprøvd format, i oppdatert versjon; spektakulær trasé, veltrimmet arrangement, arktisk atmosfære.

Sportslige finesser for spesielt interesserte. Til alle der ute som finner motbakker tiltrekkende (det er flere enn man skulle tro) – arrangementets egenreklame er uimotståelig:

"Reistadløpet starts with some perfect skiing for about 10 km, and then comes the HILL. It's a killer of a hill. Longer and harder than any World Cup track. And when you think you are at the top, there comes another one."

En sportslig finesse er også at Reistadløpet er det eneste rennet i Ski Classics som ikke er vunnet uten festesmøring. Ennå.

Bardufoss = bekymringsfritt. Å gå skirenn i indre Troms er på det praktiske plan mye enklere enn mange er klar over. Flyet lander bare et snøballkast fra løypa. Hoteller, hytteutleie og butikker er like nær. For oss som holder til på det sentrale Østlandet, kan brutto reisetid sammenlignes med (for eksempel) en biltur til Beitostølen eller å stå i kø til Kragerø. Når det kommer til skiforholdene i april, er øvrig sammenligning uaktuelt.

Save the date 2022. "Jeg velger meg april", sa Bjørnstjerne Bjørnson i sitt berømmelige dikt. Det er uklart om han hadde langrenn og sesongavslutning i tankene. Men han var uansett inne på noe. Det er ikke nødvendigvis opplagt at man skal gi seg i mars. Mange skiløpere har Reistadløpet på sin "to do"-liste. Neste år er etter alle solemerker eliteløperne tilbake igjen som prikken over i'en. Derfor bare en kort beskjed avslutningsvis:

Reistadløpet, 2. april 2022.

Ovenstående skrevet av Marianne Reusch,
teksten nedenfor er hva arrangørene formidler til Langrenn.com:

--- --- ---

90 ÅR - GIKK SITT 54. REISTADLØP - REN ARKTISK GALSKAP!

I år kunne ikke det ordinære Reistadløpet gjennomføres som planlagt lørdag 10. april pga Covid 19, og derfor ble det laget to alternative gjennomføringsmåter slik at deltakerne kunne få godkjent et ordinært Reistadløp gjennom å gå enten QReistadløpet eller VirtuellReistadløpet. Dette i perioden 1. – 18. april 2021.

De to alternative gjennomføringsmodellene har vært en suksess i seg selv, men mest suksess er det nok Alf Hartvig Austvik som har hatt. Siden Reistadløpet ble gjennomført for første gang i 1958 så har Alf Hartvig Austvik (blir 91 år 3. mai i år) fullført Reistadløpet fantastiske 54 ganger.

Sitt 54. Reistadløp gikk han i et strålende solskinn over fjellet fra Setermoen til Bardufoss i går, lørdag 10. april. Sett i lys av at det var 60. gangen det var mulig å gjennomføre Reistadløpet i år (ble avlyst i 1980, 1989 og 2020), så betyr det at Alf Hartvig har gått glipp av løpet kun seks ganger – hvorav to av disse gangene tjenestegjorde han i FN-styrker utenriks.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse