-->
Tord Asle Gjerdalen på plass i Seefeld i forbindelse med Kaiser Maximilian Lauf som inngår i Visma Ski Classics også i sesongen 2019-2020. Foto: Privat.

Tord Asle Gjerdalen på plass i Seefeld i forbindelse med Kaiser Maximilian Lauf som inngår i Visma Ski Classics også i sesongen 2019-2020. Foto: Privat.

RACEFOX-rapport Gjerdalen - Nr. 3 - 2019/2020: KAISER MAXIMILIAN LAUF

Visma Ski Classics

Tord Asle Gjerdalen viser her sine resultater av trening og konkurranser med Racefox.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Dette er artikkel nummer 3 i en serie konkurranse-rapporter fra Tord Asle Gjerdalen hvor han trener og konkurrerer med Racefox.

Data fra rennet

Løp: Kaiser Maximilan Lauf, Visma Ski Classics
Dato: 11. januar 2020
Distanse: 60 km
Sted: Seefeld, Østerrike

Kaiser Maximilian Lauf var et renn over 60 km. Den utfordrende løypa som startet 1200 meter over havet inneholdt lange og krevende bakker og fulgte noen av de historiske olympiske sporene fra 1976. Rennet var lengre enn Tords tidligere løp så langt i denne sesongen, men nå på en lavere høyde.

Før rennet
Tord har trent bra før rennet og kjenner at formen nærmer seg der han vil at den skal være i forkant av renn. Føret og sporene tillater han å kjøre på sin fulle kapasitet.

Tords resultat
Tord endte på 6. plass i rennet med en tid på 2:30:18,9. Han var bare 1,30 sekunder bak vinneren!

Tord var trøtt i beina etter løpet, først og fremst grunnet de lange og tøffe bakkene der han var tvunget til å stole mest på kraften i beina for å få fart. Samtidig var han litt frustrert over at han ikke lyktes med å sprenge feltet i bakkene.

Det var et raskt og veldig konkurransepreget renn, med løpere som nærmet seg den første bakken i en veldig stor fart. På vei ned igjen var det noen forsøk på å dra i vei fra feltet.

På slutten tok Tord teten tidlig. Han forsøkte å sprenge feltet i den lange bakken, men det ble en langspurt. Han stivnet tidligere enn forventet. Når melkesyren danner seg så mister man cirka 10% av Ski Power allerede i løpet av de første 20 sekundene den dannes, og etter det faller Ski Power raskt ned til et tap på 20 prosent og farten synker. En lærdom etter rennet er å trene enda mere på lange spurter fremover.

Neste renn for Tord er La Diagonela. Det er cirka 65 km langt på 1900 meters høyde. Tord regner med at det kommer til å bli et langt løp med lav snittfart og det er ventet snøvær. Tord trenger nå å fylle på med riktig type næring og i rett mengde, både før og under rennet, for å ha ordentlig med kraft i den tøffe konkurransen.

Se også
Racefox sin hjemmeside
​* Racefox-rapport nr. 1 fra Gjerdalen
​* Racefox-rapport nr. 2 fra Gjerdalen

---

* Racefox er profileringspartner av Langrenn.com.

* Første gang publisert 16. januar 2020.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Fra tysk fjernsyn der et program viste tidligere skiskytter (og langrennsløper) Kati Wilhelm demonstrerte et "langrennsteppe" på plenen i nærheten av sin restaurant Heimatlon ikke langt fra Oberhof. Foto: Tysk TV.

LANGRENN INN PÅ TEPPET?

Lufter tanken om å teppelegge en åtte kilometer lang løype

Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Finn Hågen Krogh. Foto: Thibaut/NordicFocus.

KROGHS RENNSTRATEGI: – Å kjøre noen slike vekkere gjør meg pigg til neste dag når jeg skal konkurrere

Røper inngående suksessdetaljer til Langrenn Pluss om timene før rennstart