www.langrenn.com

WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Opp hit skal løperne i Ragde Charge opp Tryvann torsdag kveld. Foto: Steinar Midtskogen/CC BY-SA 3.0

Opp hit skal løperne i Ragde Charge opp Tryvann torsdag kveld. Foto: Steinar Midtskogen/CC BY-SA 3.0

Ragde Charge opp Tryvann: Kan noen utfordre Johaug på hjemmebane

Hvem vinner Ragde Charge opp Tryvann?

Tips en venn  Skriv ut
22.09.2021 - Øyvind Moen Fjeld
Annonse

Renn: Ragde Charge opp Tryvann
Distanse: 10,3 km
Stilart: Klassisk staking
Rulleski: Herrer: Swenor 3, Kvinner: Swenor 2
Start: Torsdag 23. september. Herrer kl 17:00, kvinner kl 18:10
På TV: Direkte på NRK1 fra 17:30

Fjorårets resultater

Startliste

For andre året arrangerer Team Ragde Charge rulleskirenn fra Årnes i Sørkedalen til Tryvannstårnet i Oslo. Fjorårets konkurranse gikk i intervallstart og med et begrenset startfelt. I år er det fellesstart som gjelder. Koronapandemien og trafikksikkerheten setter en stopper for et stort startfelt, men kvaliteten på de løperne som er der er desto mer imponerende. Her er tidenes mestvinnende vinterolympier, langrennssportens soleklare dronning, norges to beste kvinnelige langløpere, tre vasaloppsvinnere, fire olympiske mestere, seks verdensmestere, tre sammenlagtvinnere i Visma Ski Classics, verdens best trente 49-åring og så videre. Det er duket for en skikkelig fest i bakkene opp mot Tryvann.

Løypa

2021-09-21 (3)_533x538.png

Løypa er litt endret fra i fjor, da benyttet man seg av mindre gangveier. Nå når rennet går i fellesstart og er tv-sendt brukes det større veier, det blir heller ingen runde om Kragstøtten og Soria Moria, men start og mål er altså på samme sted som i fjor. Som man ser av profilen er dette et skikkelig motbakkerenn. Starten er ved Årnes, 150 meter over havet, rett ved bunnen av Wyllerløypa, deretter går løperne forbi Bogstad camping og følger Ankerveien til man kommer inn på Holmenkollveien. Den følger løperne til de ikke kommer lengre, da står de ved Tryvannstårnet 529 meter over havet. De første fem kilometerne er ganske flate deretter skal 370 høydemeter forseres på drøyt 5 kilometer.

Selv om det er en tøff motbakke som skal forseres har denne løypa en mye jevnere stigningsprosent enn fjorårets. Farten kommer til å være høy og bli ikke overrasket om vi kan ha ganske mange løpere samlet til man passerer Frognerseteren ca en kilometer før mål og begynner på det bratte partiet opp mot Øvresetertjern.

Været
Det er utrygt for regn, men sannsynligvis så har det uansett gitt seg til løperne starter. Vinden skal ligge på omtrent 3 m/s og komme fra norvest, noe som betyr at det blir motvind de siste harde kilometerne mot toppen. Temperaturen er 10-12 grader.

Favorittene
Vi starter med kvinnene og her er det en som skiller seg ut. Hun heter Therese Johaug. Når hun går skirenn, og spesielt de som har mye motbakker, er hun den soleklare favoritten. Hun vant i fjor og rennet går til og med rett forbi ytterdøra hennes, så det mest interessante er kanskje å se på hva det er som taler for at hun ikke vinner.

Rennet starter med 5 kilometer flatt terreng. Kjenner vi Therese rett kommer hun til å gå ut i hundre. Problemet med den taktikken er at fram til bakken starter vil det være veldig vanskelig å få en luke. Ligger Johaug og drar på feltet her kan det gjøre at hun er mer sliten enn de andre når bakken først begynner.

Et annet usikkerhetsmoment for Therese er at rennet går i staking, Hun er meget god i den stilarten også, men kanskje litt mer uprøvd og ikke like rå som i dobbeldans og diagonalgang?

Marit Bjørgen ble slått av Therese med drøyt 2 minutter i fjor. Med et års staketrening og et uttalt mål om å vinne Vasaloppet, er det lov til å tro at Marit er litt bedre enn på samme tid i fjor. Men det er rykter som sier at Marit har slitt med en liten forkjølelse de siste dagene og er usikker på start. Skulle hun rekke starten vil det uansett være usikkert hvor godt hun kan prestere.

Astrid Øyre Slind vant langløpet på Hitra under Toppidrettsveka på en overbevisende måte. Både før og etter det har hun holdt en relativt lav profil. I den senere tid er hun observert dragende på sine mannlige kollegaer på Team Koteng/Eidissen på intervalløkter. Det kan umulig være noe dårlig tegn.

Elena Rise Johnsen stiller til start og etter at hun vant Toppidrettsveka på en overbevisende måte er hun et av de heteste navnene. Sannsynligvis blir bakken litt for lang og bratt for Elena og Langrenn.com tror ikke at hun kommer til å kjempe om seieren.

Den beste norske langløperen i fjor, Emilie Fleten, er også på start. Hun har ikke for vane å være på sitt beste på sommeren og høsten, men nå begynner det å bli litt kaldere i lufta, kanskje får vi se noe av det hun viste fram i vinter.

Og hva med Ragnhild Haga? Hun er ikke kjent for å være best i staking, men er en meget god skiløper når ting stemmer og kan nok være med og utfordre Therese og langløpsjentene.

Langrenn.coms topp 3 tips kvinner:
1. Therese Johaug
2. Astrid Øyre Slind
3. Ragnhild Haga

Hos herrene er det enda flere om beinet. Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen og Hans Christer Holund trenger ingen nærmere introduksjon, de kan alle vinne rennet. Tord har riktignok hatt litt trøbbel med en hånd etter et uhell i forbindelse med kløyving av ved tidligere i sommer og har ikke fått staket så mye som han hadde ønsket, men aldri avskriv fjorårets vasaloppsvinner.

Mikael Gunnulfsen var sterk under langløpet på Hitra og vant stakingen opp Brekka i Toppidrettsveka. Han kommer rett hjem fra et tre ukers langt høydeopphold i Font Romeu i Pyreneene og kan dra fordel av en høydeboost. Det samme gjør Thomas Helland-Larsen som slo Gunnulfsen med ett sekund i et testløp i den franske tynnlufta.

Gaute Kvåle har vært sommerens motbakkekonge med seier i Lysebotn Opp og Brekka Opp. Begge disse rennene var i skøyting, kan gutten fra Røldal stake like fort? Det gjenstår å se.

Johan Hoel er en liten og lett løper med god kapasitet og som nå satser for fullt på langløp. Rennet i morgen burde passe bra.

Stian Hoelgaard er stort sett alltid å regne med. Han er god til å henge, og har en spurt som kan utfordre de fleste. Blir feltet samlet til de passerer Øvresetertjern, 500 meter før mål, kan Stian være et bra tips.

Herman Paus er en ung og framadstormende løper som tidlig valgte å satse på langløp. Etter flere gode prestasjoner i sommer, spesielt i motbakkestakingen opp Lysebotn, der han ble nummer fem, er 21-åringen fra Asker en outsider til pallen.

Og hva kan veteranene i Team Koteng/Eidissen finne på? Vi savner Martin Johnsrud Sundby på start, men Chris Jespersen og Niklas Dyrhaug vil helt sikkert bite godt i fra seg.

Langrenn.coms topp 3 tips herrer
1. Mikael Gunnulfsen
2. Hans Christer Holund
3. Andreas Nygaard


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Ingen Viaplay-logo på låret til Johannes Høsflot Klæbo under helgas verdenscup i Ruka. Foto: Nordic Focus

Klæbo protesterer mot Skiforbundets avtale med Viaplay

Skiforbundet vil ikke uttale seg om saken, behandler den internt.

Illustrasjonsbilde. Manzoni/NordicFocus.

PROGRAM: IBU Cup Skiskyting Sjusjøen - Runde 2 - 2021/2022

Med dato, klokkeslett og øvelser - starter på onsdag

Krista Parmakoski. Foto: Modica/NordicFocus.

Finsk stjerne må trekke seg fra verdenscupen på Lillehammer

Etter to år med motgang var langrennstalentet Kristine Stavås Skistad sliten og skuffet, men ikke lei av langrenn. Foto: Synnøve Bruland

Kristine Stavås Skistad traff veggen i møte med verdenseliten og egne forventninger

Med disse grepene har hun jobbet seg tilbake til verdenscupen.

Johaug27112021vt00456

Dette er TV-tallene fra Ruka

Universitets-VM 2021 er avlyst. Det melder arrangøren mandag. Foto: Lucerne 2021

Må avlyse Universiaden 2021

Ny runde koronatrøbbel for idretten.

Annonse
Langrenn på TV gjennom hele vinteren. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Dette er helgens TV-program

Richard Jouve på lørdagens 15km klassisk i Ruka sist helg. Foto: Thibaut/NordicFocus

Frankrikes tropp til verdenscupen på Lillehammer

Nadine Fähenrich under helgens renn i Ruka. Foto: Modica/NordicFocus.

Jelena Välbe til russisk TV: - Gutter, vi spiller ikke sjakk

Var ikke bekymret for kulda i Ruka

Verdenscupen kommer til Norge 3. - 5. desember. Foto: Modica/NordicFocus

PROGRAM: Verdenscup Lillehammer 2021 - Runde 2

Iivo Niskanen vant 15 kilometer klassisk i Ruka. Foto: Modica/NordicFocus

Den finske troppen til Lillehammer

Eivind Arne Bjaaland er kåret til årets trener fra NSF.

Dette er årets trener

Er den norske dominansen snart over? F.v. Charlotte Kalla, Pia Fink og Louise Lindström. Foto: Modica/NordicFocus

Er den norske dominansen over?

Skuffende helg i Ruka

Alexander Terentev slår Johannes Høsflot Klæbo under sprinten i Ruka. Foto: Modica/NordicFocus

Uttak langrenn - WC Lillehammer

Maja Dahlqvist jakter ny seier i sprinten på Lillehammer. Foto: Modica/NordicFocus.

Dette er den svenske troppen til Lillehammer

Frida Karlsson leder verdenscupen sammenlagt etter Ruka. Foto: Modica/NordicFocus.

Dette er verdenscupen sammenlagt etter Ruka

Ristomatti Hakola måtte bryte 15-kilometeren under verdenscupåpningen i Ruka på lørdag etter at han skadet seg i en utforkjøring. Foto: Thibaut/NordicFocus

Tryna i Ruka: – Hele sesongen kan være kjørt

Finsk OL-håp stygt skadet under verdenscupåpningen, frykter sesongen ryker

Håvard Moseby på vei mot andreplass under fredagens 15km fristil på Gålå. Foto: Synnøve Bruland

Ny oppvisning fra Håvard Moseby

Comeback-kanonen klinket til med andreplass i 15 kilometer fristil på Gålå.

Slik er stillingen i Norgescupen etter helgas tre renn på Gålå, som var første runde i årets Norgescup. Foto: Synnøve Bruland

Sammenlagtstillingen i Norgescupen

Slik er stillingen etter første runde i Norgescupen 2021/22

Pierre Mignerey (til venstre) måler temperaturen før herrenes jaktstart i Ruka, som endte i teknisk kaos, og Alexansder Bolshunov (til høyre) vant. Foto: Modica/Nordic Focus

Jaktstarten i Ruka: – Herregud, det her er ikke seriøst.

Teknisk trøbbel skapte kaos på herrenes jaktstart i Ruka

Se hele nyhetsarkivet