Ragnhild Haga. Foto: Modica/NordicFocus.

Ragnhild Haga. Foto: Modica/NordicFocus.

Ragnhild Haga inn på prologpallen i Lillehammer - 4 norske i topp 10

Ragnhild Haga var nest best av samtlige løpere da minitouren i verdenscupen på Lillehammer startet opp med sprintprolog fredag formiddag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Svenske Hanna Falk var best i prologen under verdenscupsprinten i langrenn på Lillehammer fredag. Ragnhild Haga overrasket stort og fulgte nærmest.

Therese Johaug og Heidi Weng var ikke blant de 30 som tok seg videre til utslagsrundene.

En meget sterk verdenscupdebut gjorde derimot den norske sprintkometen Kristine Stavås Skistad. Konnerud-løperen, som imponerte med andreplass på skøytesprinten under den nasjonale åpningen på Beitostølen nylig, gikk inn til sjetteplass i fredagens prolog.

I mål var hun kun slått med 1,88 sekunder av svenske Falk.

– Dette var tungt, egentlig. Jeg må få ladet batteriene noen timer nå, så får jeg prøve å gå smart, sa beskjedne Skistad til NRK.

Sterk Haga

Ragnhild Haga er på ingen måte kjent som noen utpreget sprinter, men fredag overrasket OL-mesteren fra Pyeongchang. Andreplass, kun 74 hundredeler bak Falk, ga en drømmestart på helgens minitour i OL-løypene fra 1994.

Stina Nilsson ble nummer tre, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte deretter.

Totalt åtte norske løpere sikret seg plass i kvartfinalene. Kathrine Harsem, Kari Øyre Slind, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Anna Svendsen gikk alle videre.

Therese Johaug er blant favorittene til å ta sammenlagtseieren i minitouren på Lillehammer. Fredag så 30-åringen lenge ut til å kunne sikre seg en plass i utslagsrundene, men endte til slutt på 33.-plass.

Johaug ute

Dermed havner Johaug, som gjorde et vellykket verdenscupcomeback i Ruka sist helg, litt på etterskudd i minitouren etter første dag. En av de hardeste utfordrerne, svenske Charlotte Kalla, gikk en strålende prolog til femteplass.

– Dette var artig. Det er lenge siden jeg har gått en sprint, så jeg kjenner jeg har godt av det. Det var god trening, sa Johaug.

Heidi Weng har hatt en tung sesongstart, og innledningen minitouren på Lillehammer bød ikke på noen opptur. Tvert imot. Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen var slått med snaue ti sekunder av de beste og må se utslagsrundene fra sidelinjen.

Også under verdenscupåpningen i finske Ruka sist helg ble Weng utslått i spintprologen.

Se også: Slik gikk det med herrene (dobbelt norsk)

Verdenscup Lillehammer Triple
Lillehammer, Oppland - 30. november 2018

Kvinner - Sprint - Prolog - Fri
1. Hanna Falk, Sverige 2:56.43
2. Ragnhild Haga, Norge 2:57.17
3. Stina Nilsson, Sverige 2:57.68

* Komplette resutlater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut