WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Ragnhild Haga ble nummer tre på 10km fristil på Beitostølen søndag. Foto: Roy Myrland/Langsveien.no

Ragnhild Haga ble nummer tre på 10km fristil på Beitostølen søndag. Foto: Roy Myrland/Langsveien.no

Ragnhild Haga kan være ett steg nærmere OL

Videointervju etter målgang

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Med tredjeplass på dagens 10 kilometer fristil og femteplass på klassiskrennet i går, står Ragnhild Haga på vippen til å sikre seg den siste plassen til verdenscupåpningen i Ruka neste helg. 

Hvor moro var det å sette de andre på plass her? 
– Jeg har trent godt i sommer, og det var veldig moro å få til to gode renn her i dag. Og mye morsommere i år enn i fjor, da jeg ble nummer 11 og 17, sier Haga. 

For 30-åringen fra Åsen IL er det OL som er sesongens hovedmål. Derfor var sesongåpningen på Beitostølen i år ekstra viktig. 

– Mitt mål er å komme til OL og kjempe om en god plassering der, sier Haga. 

Det målet har ikke endret seg, selv om Ragnhild Haga ble vraket fra landslaget i forkant av sesongen. Men for løpere med OL-ambisjoner som ikke er forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Ruka/Kuusamo i Finland neste uke, var sesongåpningen på Beitostølen derfor ekstra viktig: Det er bare en ledig landslagsplass til Kuusamo-helga. Og verdenscuprunden i Kuusamo er en av de få mulighetene løperne har til å kvalifisere seg til en plass i OL-troppen. 

Neste sjanse etter Kuusamo, er verdenscuprunden på Lillehammer 3. til 5. desember, samt verdenscupen i Davos i Sveits 10. til 12. desember, verdenscupen i Dresden 18. til 19. desember, og eventuelt Tour de Ski fra 28. desember til 4. januar. 

Hvor spent er du på uttaket til verdenscupåpningen i Ruka nå? 
– Det er vel 50/50. 

Hva betyr Beitostølen for deg? 
– Beitostølen betyr faktisk mer enn man skulle tro. Spesielt når man står utenfor landslaget. Det å levere to gode renn her var veldig moro. 

Hva er neste for deg nå? 
– Nå skal jeg gå skirenn neste helg, enten det blir i Finland eller på Gålå. Men for min del er det et skiathlon på Lillehammer som er viktigere for meg. 

Til tross for at Ragnhild Haga, i tillegg til Marit Bjørgen, var de eneste som tok individuelt gull under OL i PyeongChang i 2018, ble hun i våres vraket fra landslaget etter flere år med fast plass der. I tillegg til gullet på 10 kilometer fristil, var Haga også med på laget som sikret Norge gull på stafetten i OL 2018

Se videointervju med Ragnhild her:


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse