Foto: Modica/NordicFocus.

Foto: Modica/NordicFocus.

Ramaskrik i Sverige

Må betale ekstra for å se verdenscupen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Akkurat som i Norge har Nent-group kjøpt rettighetene for de svenske tv-rettighetene til verdenscupen i langrenn i vinter. På norsk side av grensen har Nent garantert for at langrennssendingene vil gå på TV3, en kanal som er finnes i de aller fleste grunnpakker og dermed ikke vil koste noe ekstra å se. I Sverige er situasjonen imidlertidig en annen. I går meldte Expressen at fra og med 1. oktober er kanalen som skal sende langrennsverdencupen, TV6, blitt en betal kanal. Det går ikke upåaktet hen i Sverige. På sosiale medier er engasjementet stort og mange er skuffet over at de må betale ekstra for å få se Frida Karlsson & co kjempe mot nordmenn, russere og de andre konkurrentene i verdenscupen.

Den svenske langrennseksperten Anders Blomqvist har tidligere advart mot utviklingen og er redd for at interessen vil falle. Nahir Aslan, pressesjef i Nent, sier på sin side at de ikke er bekymret og er trygge på at den absolutte majoriteten av tv-seerne vil ha tilgang til TV6.

Begrunnelsen for å gjøre TV6 til en betal kanal er i følge Nent dette:

- Fra og med høsten 2021 kommer TV6 til å tilby mer direktesendt sport enn noen gang tidligere med blant annet langrenn, alpint og fotball.

Hvor mange som faktisk mister muligheten til å se rennene har man ikke tall på, men i 2018 var det rundt 380 000 husstander som bare hadde gratis-tv og ingen ekstra kanaler i følge Post og Telestyrelsen.

Både løpere og det svenske skiforbundet er lei seg for at noen mister muligheten til å følge med på verdenscupen.

- Det er kjedelig om det er mange som ikke kan se, men forhåpentligvis kan de fleste følge oss og på sikt håper jeg det kan løfte langrennssporten, sier Calle Halfvarsson til Expressen.

Forbundsdirektør i det svenske skiforbundet Ola Strömberg sier dette om situasjonen:

- Vi prater med dem kontinuerlig. Så er ikke vi involvert i hvilke kanaler de velger å sende på. Vi er involvert på den måten at vi vil at så mange som mulig skal kunne se konkurransene, og det er de klar over at vi vil. Men vi har ikke et avtaleforhold med Nent Group.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse