-->
Petter Northug fremst i det store startfeltet under Janteloppet 2019, til 2020-utgaven ventes det enda flere skiløpere på alle nivåer til den store skifesten. Foto: Olav Stubberud / Red Bull Content Pool.

Petter Northug fremst i det store startfeltet under Janteloppet 2019, til 2020-utgaven ventes det enda flere skiløpere på alle nivåer til den store skifesten. Foto: Olav Stubberud / Red Bull Content Pool.

RED BULL JANTELOPPET I HAFJELL: Johaug og Klæbo takker ja til Northug

Petter Northug inviterer alle, inkludert verdens beste skiløpere til Janteloppet ved Mosetertoppen og Pellestova i april.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Etter at begge to gikk glipp av skifesten forrige vinter er det med stor glede at vi endelig kan annonsere at både Northugs tronarving Johannes Høsflot Klæbo og hele Norges Therese Johaug kommer til Red Bull Janteloppet i 2020, hvor de på startstreken kommer til å stå side om side med andre stjernenavn som bl.a. Frida Karlsson, Ebba Andersson og Aleksandr Bolsjunov - i tillegg til flere tusen skiglade mosjonister og hyttefolk som skal delta i vinterens morsomste skirenn.

Petter Northug forteller;

– I Janteloppet 2020 får vi Frida Karlsson mot Therese Johaug, som blir kanskje den største duellen på damesiden denne sesongen slik det ser ut nå. Og Bolsjunov og Klæbo er nok de største favorittene til å vinne verdenscupen sammenlagt på herresiden. Det kan alltids komme overraskelser, men jeg tror de som har fightet hardest gjennom hele sesongen på dame- og herresiden kommer til Janteloppet. Og det er artig.

Fortsetter nedenfor videovinduet

Har du lyst til å gå vinterens morsomste skirenn sammen med Therese Johaug, Johannes Klæbo, Petter Northug og mange, mange flere? Red Bull Janteloppet er åpent for alle, uansett bakgrunn og nivå, velg mellom skøyting og klassisk, gå i ditt eget tempo og utfordre venner og familie til en morsom påskeutfordring.

* TRYKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ RED BULL JANTELOPPET 2020

Fortsetter nedenfor bildet
Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug er gamle kjenninger, her tilbake i 2015 hvor en ung Johannes tok del i Petter sitt Red Bull Under My Wing. Foto: Mats Grimsæth / Red Bull Content Pool.
Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug er gamle kjenninger, her tilbake i 2015 hvor en ung Johannes tok del i Petter sitt Red Bull Under My Wing. Foto: Mats Grimsæth / Red Bull Content Pool.

Petter Northugs egen skifest gikk av stabelen på Hafjell for første gang i 2019. I rennet hvor mannen i gata konkurrerte side om side med stjerner som Hans Christer Holund, Emil Iversen, Aleksandr Bolsjunov, Ebba Anderson, Frida Karlsson og selveste Bjørn Dæhlie fikk vi se et folkehav på startstreken. Det ble en spesiell opplevelse og avslutning på Northugs karriere som aktiv skiløper.

– Folk hadde med gaver, løpere fra andre nasjoner hadde med forskjellige ting fra der de kom fra. Så det var veldig artig for meg å invitere folk som jeg har møtt i verdenscupsirkuset over tid som man har konkurrert mot og som kom dit og deltok. Og de syntes det var veldig artig å gå. Det var jo fantastisk vær og en løype som gjorde at man fikk se hva den norske fjellheimen har å by på. Jeg fikk mange meldinger på Instagram, Facebook og Snapchat i dagene etter konkurransen. Jeg synes først og fremst at det er sykt artig å ha et eget skirenn, og at vi har klart å gjøre det så populært allerede etter ett år, sier Northug.

Fortsetter nedenfor videovinduet

Flere nyheter i 2020
Red Bull Janteloppet er det eneste langrennsløpet hvor absolutt alle starter samtidig - eliteløpere, rekrutter, juniorer, mosjonister, hyttefolk, gutter og jenter - alle kan utfordre hverandre. Og Petter Northug jobber kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre sitt eget skirenn. Les om alle nyhetene i Red Bull Janteloppet 2020 her: Dette er nytt i Janteloppet 2020.

– Det ble jo en kjempesuksess i fjor, så da er det lettere for oss som skal legge til rette for at det her blir en tradisjon og folkefest og en bra skiopplevelse slik at de som kommer tilbake føler at vi gjør det enda råere det året her med den erfaringen vi hadde i fjor. Ambisjonen er at dette skal bli en folkefest og en tradisjon.

Sportslig er de største nyhetene at løypelengden kuttes fra 30 til 20 km, og at man får en 100 meter sprint-konkurranse bakt inn i fellesstarten i tillegg til King and Queen of the hill-klatrekonkurransen. Slik gjør man Janteloppet-opplevelsen mer tilgjengelig for enda flere, og fellesstarten blir enda mer spennende underveis.

– De aller fleste ser på det som en veldig gjennomførbar tur å gå to mil vs tre. Og det at vi baker inn 100 meter og King and Queen of the Hill gjør at vi får noen typer som ikke kan vinne skirennet til slutt, men som kan vinne 100 meter, forteller Northug.

Northug ble nummer 104 i sitt eget løp i 2019, og kommer tilbake i 2020 med større forventninger til egen deltagelse, både på delkonkurranser og på fellesstarten.

– Jeg har nok størst sjanse til å vinne 100 meter, hvis jeg drar til alt jeg kan i 100 meter. Men det kommer til å være flere som prøver på det. Jeg håper å være i litt bedre form på Janteloppet i 2020 enn i 2019, for da var det mye reising og farting gjennom hele vinteren. Og i år håper jeg på å få gått litt flere skirenn før Janteloppet, sier langrennspensjonisten som nylig erklærte sine planer om å gå langløp for Team Ragde Eiendom denne vinteren.

Påmeldingen er åpen
Vi gleder oss til å se Johaug, Klæbo og tusenvis av skiglade mennesker på Pellestova 4. april. Påmeldingen har åpnet, sikre deg din plass i årets morsomste skirenn allerede nå.

Red Bull Janteloppet arrangeres 4. april 2019 (første lørdag i påskeuka).

TRYKK HER FOR Å MELDE DEG PÅ RED BULL JANTELOPPET 2020

---

Janteloppet er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Finn Hågen Krogh. Foto: Thibaut/NordicFocus.

KROGHS RENNSTRATEGI: – Å kjøre noen slike vekkere gjør meg pigg til neste dag når jeg skal konkurrere

Røper inngående suksessdetaljer til Langrenn Pluss om timene før rennstart