Toppidrettselevene på Dønski langrenn på samling i Ramsau og Østerrike i midten av oktober 2017. Foto: Guro Tveito.

Toppidrettselevene på Dønski langrenn på samling i Ramsau og Østerrike i midten av oktober 2017. Foto: Guro Tveito.

Reisebrev fra Ramsau: – En samling over all forventning

Toppidrettselevene på Dønski Langrenn hadde nylig sin første samling i Ramsau.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Dønski videregående er en skole med tilbud om studiespesialisering, idrettsfag og tilrettelagt opplæring med beliggenhet i Bærum.

På idrettsfag har vi et bredt toppidrettstilbud innenfor f.eks. alpint, fotball og også langrenn. I tillegg til toppidrettsfaget får også elevene mulighet til å ta idrettsfag som treningslære, treningsledelse, idrett og samfunn osv. som en del av den generelle studiekompetansen.

Skoleåret 2017/2018 er det første gangen vi har tre alderstrinn med langrennsløpere siden vi startet opp med langrenn toppidrett i 2015.

Det er også første året at vi arrangerer treningssamling til Ramsau for andre- og tredjeklassingene, en samling vi i etterkant kan kalle mer enn vellykket!

Fra 9.- 16. oktober reiste 15 elever fra Dønski langrenn på samling i de østerrikske fjell. Turen gikk fra Oslo til München og deretter med bil de tre timene det tok til Schladming hvor vi bodde.

I Schladming finnes det et skigymnas med blant annet skiskyttere og langrennsløpere, og vi fikk spise alle måltider på skolens internat og benytte oss av alle de gode fasilitetene skolen hadde.

Vi er så heldige på Dønski at vi har en trener med røtter fra Østerrike og skimiljøet der, noe som gjorde alt av planlegging og samarbeid med skigymnaset i Schladming mye enklere.

I løpet av uken i Ramsau var det i hovedsak lange turer på ski som stod på programmet. Hver morgen var vi opp i seks-tiden og nesten alltid først i køen til gondolbanen som tok oss opp til breen på 2700 moh.

Det var en helt ny opplevelse for mange å trene i denne høyden, likevel var alle utøverne flinke til å tilpasse farten på øktene så ikke puls og laktatverdier ble for høye. Selv om vi etter hvert fikk kjenne på den store belastningen det er å trene såpass mye i høyden ble dette glemt når vi så rundt oss.

Fantastiske fjell, sol og glitrende forhold møtte oss dag etter dag. Vi kunne rett og slett ikke fått en bedre uke!

De fleste ettermiddagsøktene ble gjennomført i lavlandet i Schladming med rulleski klassisk, løping, spenst, fotball, styrketrening og svømming. I tillegg til dette hadde vi også en dag uten ski på breen, som i stedet ble benyttet til en skikkelig hardøkt løping i en av Schladmings bratte alpinbakker.

Med 23-24 grader på dagtid var det deilig å kunne gå med shorts og t-skjorte på trening igjen etter mange uker med ruskevær hjemme.

 

Som allerede nevnt hadde vi et samarbeid med Schladmings skigymnas på samlingen. Vi fikk alle måltider servert på skolens internat og dette var som oftest noe vi aldri hadde smakt før. Her var det verken taco eller hamburger, men skikkelig østerriksk mat.

Visse måltider var mer spesielle enn andre, men alle utøverne syntes bare det var spennende å få prøve ut det østerrikske kjøkken. Likevel var det en del kommentarer de siste dagene om at mammas kjøttkaker var dypt savnet.

Alt i alt har Dønski langrenn hatt en samling over all forventing i det store utland. Kort oppsummert har vi trent mye og godt, opplevd nye ting, hatt det veldig hyggelig sammen som gruppe og blitt kjent med nye mennesker.

 Til neste år håper vi å gjenta årets suksess og gleder oss allerede! Nå er det neste på planen samling på Skeikampen i november og ellers mye god trening her hjemme i Norge.

For flere bilder og oppdateringer fra turen vår kan du sjekke Facebook-siden til Dønski langrenn. Her deler vi også mye fra vår treningshverdag og livet som langrennsløper på Dønski videregående skole.


Se våre sider for Beitosprinten:
* Alle resultater| Startlister| Smøretips| Program| Værvarsel
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut