Ebba Andersson med medaljer fra Oberstdorf-VM 2021. Foto: Modica/NordicFocus.

Ebba Andersson med medaljer fra Oberstdorf-VM 2021. Foto: Modica/NordicFocus.

REISER I DAG PÅ HØYDESAMLING: – VI KOMMER TIL Å TRENE PÅ OPPTIL 3000 METERS HØYDE PÅ ISBRE-SNØ

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Längdlandslaget åker på sommarens första läger

Fredag den 18e juni 2021 drar längdlandslaget iväg på sommarens första läger. De två närmsta veckorna spenderas på hög höjd i franska Tignes för att påbörja uppladdningen mot vinterns olympiska spel i Peking.

Det har gått drygt en och en halv månad sedan säsongens landslagstrupper presenterades och nu är det dags för lagets första riktiga läger tillsammans.

– Vi har haft några testdagar i Östersund, där vi testat både på ”normal” höjd och i höghöjdskammaren på en höjd motsvarande den i Peking. Nu ska det bli riktigt kul att ses på läger tillsammans för första gången denna säsong. Vi ska fortsätta det jobb vi påbörjade förra året, att svetsa samman gänget och jobba med hur vi ska fungera som grupp, säger landslagschef Anders Byström.

I franska Tignes väntar två tuffa veckor med mycket träning på hög höjd vilket är en viktigt del i uppladdningen mot OS eftersom mästerskapen just går på hög höjd. Laget kommer att bo 2100 meter över havet och träna både på låg- och högland.

– Detta är en bra start på OS-förberedelserna. Vi behöver lära oss att bo och träna på den höga höjden. Vi kommer träna uppe på 3000 meters höjd på glaciärsnö där det finns goda möjligheter till att dels få känna på höjden, dels få åka skidor på snö.

– Förutsättningarna är också goda för löpning och för rullskidintervaller i backarna som finns runt Val d’Isere. Franska laget är också på läger i Tignes. De har gett oss många fina tips på bra träningsplatser i trakten, avslutar Byström.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse