-->
Per Knut Aaland går gjennom løypa til Holmenkollmarsjen i forkant av 2013-utgaven av det populære turrennet fra Sørkedalen, gjennom Nordmarka, til mål i Holmenkollen. Foto: Privat.

Per Knut Aaland går gjennom løypa til Holmenkollmarsjen i forkant av 2013-utgaven av det populære turrennet fra Sørkedalen, gjennom Nordmarka, til mål i Holmenkollen. Foto: Privat.

RODE har testet Holmenkollmarsjen

Tips for smøring

- Fantastiske forhold! Det er Per Knut Aalands første kommentar etter at han nettopp har testet hele løypa hvor Holmenkollmarsjen arrangeres lørdag. Her forteller den tidligere toppløperen og landslagssmøreren hva du bør gjøre med skiene for å få en fin tur gjennom marka.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Interessen for lørdagens renn er rekordstor og det er ventet hele 7000 løpere til start fra Sørkedalen lørdag morgen, og mange er naturligvis opptatt av å preppe skiene best mulig for å få den optimale gli – og festesmøring.

For å få et best mulig bilde av forhold og hva som venter løperne har Per Knut Aaland fra Rode valgt å gå gjennom hele løypa i forkant.

En tidkrevende jobb, men Aaland mener gjennomgang av løypa er helt nødvendig for å gi de beste rådene i forkant skirenn.

- Dette er noe jeg alltid har gjort når jeg gir ut smøretips og noe vi også praktiserte fra tiden i Skiforbundet. Det er viktig for blant annet å se variasjoner i løypa og vurdere hvor mye smøringsslitasje det er i løypa. Nordmarka og Holmenkollmarsjen har jo også relativt store høydeforskjeller som i seg selv ofte kan gi variasjoner, sier Per Knut Aaland.

- Hva kan du fortelle etter dagens test av løypene?

- De siste dagers snøfall har gjort forholdene perfekte for at alle skal få en flott lørdag i Nordmarka. Det er liten smurningsslitasje, så utfordringen blir å treffe med riktig voks og tykkelse.

- Og hva smurte du med i dag?

- Vi var flere testpersoner slik at vi fikk testet flere gli – og festevarianter, men det beste resultatet hadde vi med Super Exstra. På gli var GLF 20 med FC1 pulver vårt klart beste alternativ sier Aaland.

- Hva vil du anbefale deltagerne å gjøre før rennet?

- Gli kan gjøres helt ferdig iløpet av kvelden i dag eller fredag. Varm inn GLF 20 2 ganger, før du legger FC 1 pulveret. Rubb opp festesonen og varm inn et lag med Base Wax. Sett skiene ut slik at de avkjøles. Deretter varm inn et lag med Blå Mutligrade som korkes jevnt ut. Da har du kun 2-3 lag igjen å smøre lørdag morgen og en fin skitur, avslutter Aaland.

Klikk her for å se dagens smøretips fra Rode og temperaturer som ble målt.

Og her ser du spesial-værvarselet for Holmenkollmarsjen hos Yr.no.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus