Ruka: Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Løypetraseen for Røldal NedOpp. Arrangørfoto/-grafikk.

Løypetraseen for Røldal NedOpp. Arrangørfoto/-grafikk.

Røldal NedOpp sterkere felt enn noen gang

OL-vinnere, verdensmestere og norgesmestere braker sammen med vanlige mosjonister for å kåre Norges mest komplette skiløper i Røldal Skisenter førstkommende søndag. Røldal NedOpp består av en omgang storslalåm men påfølgende jaktstart langrenn.

Tips en venn  Skriv ut


Det er igjen klart for Røldal NedOpp, vårens vakreste eventyr!

NedOpp helgen består av 2 renn, Tjoaminnerennet i utfor lørdag 5/4 og Røldal NedOpp søndag 6/4.

Startfeltet i Røldal NedOpp er, om mulig, enda sterkere enn noen gang!

OL-vinnere, verdensmestere og norgesmestere braker sammen med vanlige mosjonister for å kåre Norges mest komplette skiløper i Røldal Skisenter førstkommende søndag.

Røldal NedOpp består av en omgang storslalåm men påfølgende jaktstart langrenn.

Blant jentene stiller toppløpere som:
* Tuva Staver Toftdahl, Norgesmester i langrenn, motbakkeløper, orienteringsløper, syklist og triathlet.
* Tiril Eckhoff, olympisk mester i skiskyting.
* Marthe Kristoffersen, landslagsløper i langrenn.

De store stjernene skal bryne seg på lokale håp som Farmen-vinner Ingvild Skare Thygesen og Eli Børve. Favorittstempelet går nok allikevel til fjorårsvinner og multitalent Kristin Helland-Hansen.

Herreklassen i Røldal NedOpp er tøffere enn startfeltet i de aller fleste skirenn som har vært arrangert på norsk jord:
* Anders Gløersen, sprintkomet som hadde beste langrennstid i fjorårets NedOpp.
* Lars Berger, medaljegrossist i både skiskyting og langrenn.
* Øystein "Pølsa" Pettersen, Olympisk mester og den blideste skiløperen i verden?
* Harald Arnesen, fjorårsvinner.
* Tarjei Bø, skiskytterkonge.
* Jørgen Aukland, Marcialongavinner (4x) og Vasaloppvinner (2x).
* Anders Aukland,Verdensmester, Marcialongavinner, norgesmester i langrenn, friidrett, duathlon (løp+sykkel), hundekjøring, og i vintertriathlon.
* Sjur Røthe, verdensmester.
* Tord Asle Gjerdalen, verdensmester og skisportens Tom Cruise.
* Chris Jespersen, "Hjemme"-favoritt og juniorverdensmester.
* Andrew Musgrave, Britisk Norgesmester i langrennssprint.
* Mikko Kokslien, VM-medaljør og norgesmester I kombinert.
* Pål Golberg, World cup langrennsløper med seier på både sprint og distanse.

Disse gutta skal få bryne seg på lokale helter som Torgeir Skare Thygesen, Juniornorgesmester Gaute Kvåle og frikjører Cato Lægreid, og multitalentene Bård Thuen Høgheim og Christian Schou.

Storslalåmdelen av Røldal NedOpp starter 11.00 søndag 6/4, og ett sekund alpintid omregnes til 20 sekunder i langrennsjaktstarten opp den knalltøffe løypa. Langrennet starter 14.00. Rennet er meget publikumsvennlig, og absolutt hele langrennsløypa sees fra innspurten.

Billetter til Røldal NedOpp gjelder og som heiskort i Røldal skisenter, og kan kjøpes i bunnen av skisenteret, eller køfritt på www.scanticket.no (http://www.scanticket.no/Evt_Show_FindTickets.aspx?Evt_Id=2393) Billetter selges billigere på nett frem til 2/4 kl 23.59.

Dagen før Røldal NedOpp er det duket for Tjoaminnerennet, et utforrenn på ca 8 km og ca 700 høydemeter. Rennet passer for alle som har litt skiferdighet. Det er 2 flate partier på 200meter med staking og en bratt utforbakke på 200 meter.

Rekorden i fjor for damer er 10 min 13 sekunder v/Andrine Flemmen og for herrer er rekorden 9 min 9 sekunder v/Cato Lægreid. Start for konkurranseklassen kl 13.00. Individuell start, 30 sekunder.

Alpinski og lange staver fungerer best, påmelding i skisenteret lørdag formiddag. Det blir pengepremier til de 3 raskeste i dame- og herreklassen. Det blir også en stakekonkurranse mellom de 5 beste i målområde etter at alle er kommet i mål.

Stakekonkurransen foregår med alpinskiene som løperne brukte i rennet! Det blir pengepremie til den beste stakeren, løypen som skal stakes er ca 100 meter t/r.

Mange av deltagerne i Røldal NedOpp deltar og i Tjoaminnerennet! Bonus til løyperekord. Total premiepott for helgen er 200.000,- NOK!

Odda IL, IL Korlevoll og Røldal IL ønsker velkommen til folkefest i Røldal 5-6/4, og vi håper å se deg heie frem idrettsstjernene i selveste Gobygda!

Arrangementets hjemmeside.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse