Eldar Rønning

Eldar Rønning Foto: Ivar Haugen

Rønning nøyer seg med halve Touren

Må forberede seg til viktige renn i Otepää.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Eldar Rønning gikk to gode renn i Rogla denne helga og gikk seg dermed med all sannsynlighet inn på det nroske OL-laget.

Skogningen ligger i øyeblikket godt an med tanke på en femmilsplass til Vancouver, men han har også sprintambisjoner og da må han prestere i Otepää på nyåret.

Slik det er i øyeblikket er Rønning - etter to semifinaleplasser så langt i verdenscupen - nummer fem i kampen om en plass på sprintlandslagstrener Ulf Morten Aunes lag til OL.

Petter Northug, Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl og Øystein Pettersen står alle med bedre resultat enn Rønning fra klassisk sprint i tillegg er klubbkameat Johan Kjølstad på stigende form. 

– Jeg ønsker å gå meg inn på sprintlaget, ikke få en plass fordi andre trekker seg, sier Rønning til Trønder Avisa.

Etter en nedtur - på grunn av pusteproblemer - under norgescuprennet på Sjusjøen har Rønning etterhvert en rekke stabile resultater å vise til i verdenscup.
 
– Jeg har gått fire gode klassiskrenn med 7., 9., 10. og 13.-plasser. Det er likevel ikke helt bra uttelling. I sprint er det finalen som er artigst å gå, og jeg har to semifinaler. Det betyr at sprinten i Otepää blir viktig, og derfor står jeg av Tour de Ski. Jeg har heller ikke gode erfaringer med alpinbakken i Val di Fiemme. Skal jeg gå hele Tour de Ski, må jeg ha trent fri teknikk i bratt motbakke. Det har jeg ikke gjort, sier Rønning.

OL-billetten sikret han imidlertid i helga. Det er sportssjef Åge Skinstad er tydelig på overfor Trønder Avisa.

– Jeg kan ikke skjønne hvordan Eldar Rønning ikke skal komme til OL, sier Skinstad til Trønder-Avisa.

 


www.t-a.no


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut