Resultater: Stoltzekleiven opp| Opp Tryvann| Bråtesten| Berlin Marathon| Nordmarka Skogsmaraton| Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Episode 1|
Sjur Røthe. Foto: Modica/NordicFocus.

Sjur Røthe. Foto: Modica/NordicFocus.

RØTHE, HAGA, FLETEN OG NYENGET ER KLARE TIL START: – VI HAR TRADISJON FOR Å MØNSTRE STERKE FELT

SETT AV DAGENE 18. OG 19. JUNI

Tips en venn  Skriv ut

Røthe, Haga og Nyenget klar for Toten Skifestival

- Vi har tradisjon for å mønster sterke startfelt. Der blir tilfelle i år også, sier Vetle Thyli. Langløperen lover skikkelig rulleskifest på Toten 18. og 19. juni.

Thyli er kaptein for langløpslaget Team Kaffebryggeriet og initiativtaker til rulleskiarrangementet Toten Skifestival, tidligere kjent som Totenrullen.

– Vi har hele tiden hatt planer om å bygge ut arrangementet, og i år har vi utvidet til to renn over to dager. Det blir en 10 kilometer skate i Karidalen, sør for Gjøvik, på fredag ettermiddag og 50 kilometer langløp med start og mål på Raufoss lørdag, sier Thyli.

Langløpet har fått såkalt Visma Ski Classic Challenger-status.  Det betyr at løperne som deltar kan sikre seg verdifulle poeng og ranking inn mot vinterens prestisjetunge langløpscup Visma Ski Classic.

– At vi har fått denne statusen, er definitivt med på å gjøre rennet mer attraktivt for alle som går den internasjonale langløpscupen, sier Vetle Thyli.

Interesserte løpere kan melde seg på ved å klikke her

På grunn av Covid-19-restriksjoner, er rennene i Totenrullen 2021 kun åpne for seniorløpere som har FIS-poeng. Fredagens 10K renn i Karidalen er imidlertid også åpent for juniorer uten FIS-poeng.

– Vi ønsker i utgangspunktet å ha med både eliteløpere og mosjonister i Toten Skifestival, men i år er det rett og slett ikke mulig for oss. Planen er å gjenoppta dette i 2022, forklarer Thyli.

Løperansvarlig Morten Iversbakken kan imidlertid love et sterkt startfelt både fredag og lørdag.

– Tradisjonen tro har vi svært gode navn på startstreken. Landslagsgutta Sjur Røthe og Martin Løwstrøm Nyenget er blant de som er klare i herreklassen. Det samme er Ragnhild Haga og Emilie Fleten i kvinneklassen. Flere er også på vei inn, så vi kommer nok til å kunne slippe ytterligere noen hyggelige navn de de neste par ukene.

Smittevernstiltakene under Toten Skifestival blir styrt etter tiltaksnivået gitt av nasjonale myndigheter på tidspunktet rennene arrangeres. Per nå er grensen satt på 200 løpere per renn, men arrangøren forbeholder seg retten til å ta ut påmeldte løpere hvis endring i smittevernregler tilsier andre begrensinger.

Utover dette, vil arrangementet følge smittevernsprotokollen som er utarbeidet av Norges Skiforbund.

De lokale og nasjonale anbefalingene til enhver tid vil være retningsgivende for hvor mange tilskuere som tillates på arrangementet.

SE OGSÅ

* Klikk her for å melde deg på

* Hjemmeside for Toten Skifestival


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse