Rottefellas nye rulleskibinding, med det hvite grepet. Produsentfoto.

Rottefellas nye rulleskibinding, med det hvite grepet. Produsentfoto.

ROTTEFELLA BYTTER GREP PÅ RULLESKIBINDINGENE FOR ALLE SOM ØNSKER

– Tydelig klikk når den går i lås, og tydelig motstand når den åpnes

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

ROTTEFELLA BYTTER GREP PÅ RULLESKIBINDINGENE FOR ALLE SOM ØNSKER

Rottefella tilbyr alle kunder som har rulleskibindinger med svart grep å bytte til et nyutviklet hvitt grep dersom de ønsker det. Det skjer etter at to rulleskibindinger har åpnet seg i bruk.

Under Oslo Skishow i Holmenkollen 9. juni nå i 2021, opplevde to av løperne at rulleskibindingen åpnet seg underveis i konkurransen.

For Håvard Moseby og Martin Løwstrøm Nyenget endte dette med fall i høy fart. Heldigvis resulterte uhellene ikke i alvorlige skader, men både arrangøren, rulleskileverandøren IDT og bindingsprodusenten Rottefella har gjort en grundig evaluering av både utstyr og rutiner i forbindelse med konkurranser.

– Vi tar sikkerhet på dypeste alvor. Rulleski er jo en risikosport, og produktene våre skal være 100 prosent trygge å bruke, sier Henrik Kvissel i Rottefella.

MULIG PRODUKSJONSFEIL

Rulleskiene og bindingene som løperne brukte under konkurransen i Holmenkollen var splitter nye og montert etter anvisningen.

Grundig ettersyn av samtlige rulleski og rulleskibindinger som ble brukt i Oslo Skishow, samt gjennomgang av egne produksjonsrutiner for å se om det kunne være noe avvik på de bindingene som ble montert, viser at det kan være noen få bindinger fra et lite parti som ikke låser like hardt som de skal.

– På bindingene som Håvard Moseby og Martin Løwstrøm Nyenget brukte under Oslo Skishow, fungerte trolig ikke double-lock systemet på bindingen som det skulle. Klikket fra låsegrepet var ikke så markant som det skal være, sier Kvissel.

Dette skjedde under Oslo Skishow i Holmenkollen: MOSEBYS FALL: – BINDINGEN LØSNET I 45 KM/T UNDER OSLO SKISHOW

For å sikre at noe liknende ikke skjer igjen, har Rottefella nå laget et nytt, hvitt låsegrep som er produsert i et ekstremt hardt og holdbart plastmateriale. Dette hvite grepet erstatter det svarte grepet som har vært brukt til nå. Det var de svarte grepene som satt på bindingene som ble brukt under Holmenkollen Skishow.

– Fra og med nå kommer alle våre rulleskibindinger med et hvitt låsegrep. Det nye grepet hindrer at åpne- og lukkemekanismen på rulleskibindingene går opp, sier Kvissel.

* Les mer om det nyutviklede, hvite grepet til Rottefella

Kvissel er ikke kjent med at dette er et utbredt problem, og har ikke fått tilbakemeldinger fra forhandlere som tyder på at det er et omfattende problem med Rottefellas rulleskibindinger.

TILBYR NYTT GREP

Rottefella vil bytte grep for alle som har bindinger med de svarte grepene og som ønsker å bytte til det nye hvite grepet for være helt sikre på at bindingen ikke skal åpne seg.

– Vi har hatt tilfeller hvor den ekstra sikkerhetslåsen på bindingen ikke har fungert. Denne låsen i front av bindingen er en ekstra sikkerhet som skal hindre at bindingen løser ut om man får slag eller lignende under bruk, sier Kvissel.

– For å være på den sikre siden oppfordrer vi derfor alle som har kjøpt Rottefella rulleskibinding til å sjekke om bindingen «klikker» ordentlig på plass når du låser/lukker den. Den skal ha et tydelig klikk når den går i lås, og tydelig motstand når den åpnes, sier han.

De nye grepene er gratis, og det koster heller ikke noe å få dem byttet hos en av forhandlerne til Rottefella.

Følgende forhandlere kan bytte grep: Braa Sport, Oslo Sportslager, Bjørn Myhre Sport, Milslukern, Foss Sport, Brukås Sport, Olympia Sport, Hetland Sport, Platou Sport Fjøsanger, Tromsø ski & sykkel, samt alle XXL Sport & villmark-butikker. De som ikke bor i nærheten av noen av disse, kan henvende seg til Rottefella på support@rottefella.no,


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse