Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Rottefellas nye rulleskibinding, med det hvite grepet. Produsentfoto.

Rottefellas nye rulleskibinding, med det hvite grepet. Produsentfoto.

ROTTEFELLA BYTTER GREP PÅ RULLESKIBINDINGENE FOR ALLE SOM ØNSKER

– Tydelig klikk når den går i lås, og tydelig motstand når den åpnes

Tips en venn  Skriv ut

ROTTEFELLA BYTTER GREP PÅ RULLESKIBINDINGENE FOR ALLE SOM ØNSKER

Rottefella tilbyr alle kunder som har rulleskibindinger med svart grep å bytte til et nyutviklet hvitt grep dersom de ønsker det. Det skjer etter at to rulleskibindinger har åpnet seg i bruk.

Under Oslo Skishow i Holmenkollen 9. juni nå i 2021, opplevde to av løperne at rulleskibindingen åpnet seg underveis i konkurransen.

For Håvard Moseby og Martin Løwstrøm Nyenget endte dette med fall i høy fart. Heldigvis resulterte uhellene ikke i alvorlige skader, men både arrangøren, rulleskileverandøren IDT og bindingsprodusenten Rottefella har gjort en grundig evaluering av både utstyr og rutiner i forbindelse med konkurranser.

– Vi tar sikkerhet på dypeste alvor. Rulleski er jo en risikosport, og produktene våre skal være 100 prosent trygge å bruke, sier Henrik Kvissel i Rottefella.

MULIG PRODUKSJONSFEIL

Rulleskiene og bindingene som løperne brukte under konkurransen i Holmenkollen var splitter nye og montert etter anvisningen.

Grundig ettersyn av samtlige rulleski og rulleskibindinger som ble brukt i Oslo Skishow, samt gjennomgang av egne produksjonsrutiner for å se om det kunne være noe avvik på de bindingene som ble montert, viser at det kan være noen få bindinger fra et lite parti som ikke låser like hardt som de skal.

– På bindingene som Håvard Moseby og Martin Løwstrøm Nyenget brukte under Oslo Skishow, fungerte trolig ikke double-lock systemet på bindingen som det skulle. Klikket fra låsegrepet var ikke så markant som det skal være, sier Kvissel.

Dette skjedde under Oslo Skishow i Holmenkollen: MOSEBYS FALL: – BINDINGEN LØSNET I 45 KM/T UNDER OSLO SKISHOW

For å sikre at noe liknende ikke skjer igjen, har Rottefella nå laget et nytt, hvitt låsegrep som er produsert i et ekstremt hardt og holdbart plastmateriale. Dette hvite grepet erstatter det svarte grepet som har vært brukt til nå. Det var de svarte grepene som satt på bindingene som ble brukt under Holmenkollen Skishow.

– Fra og med nå kommer alle våre rulleskibindinger med et hvitt låsegrep. Det nye grepet hindrer at åpne- og lukkemekanismen på rulleskibindingene går opp, sier Kvissel.

* Les mer om det nyutviklede, hvite grepet til Rottefella

Kvissel er ikke kjent med at dette er et utbredt problem, og har ikke fått tilbakemeldinger fra forhandlere som tyder på at det er et omfattende problem med Rottefellas rulleskibindinger.

TILBYR NYTT GREP

Rottefella vil bytte grep for alle som har bindinger med de svarte grepene og som ønsker å bytte til det nye hvite grepet for være helt sikre på at bindingen ikke skal åpne seg.

– Vi har hatt tilfeller hvor den ekstra sikkerhetslåsen på bindingen ikke har fungert. Denne låsen i front av bindingen er en ekstra sikkerhet som skal hindre at bindingen løser ut om man får slag eller lignende under bruk, sier Kvissel.

– For å være på den sikre siden oppfordrer vi derfor alle som har kjøpt Rottefella rulleskibinding til å sjekke om bindingen «klikker» ordentlig på plass når du låser/lukker den. Den skal ha et tydelig klikk når den går i lås, og tydelig motstand når den åpnes, sier han.

De nye grepene er gratis, og det koster heller ikke noe å få dem byttet hos en av forhandlerne til Rottefella.

Følgende forhandlere kan bytte grep: Braa Sport, Oslo Sportslager, Bjørn Myhre Sport, Milslukern, Foss Sport, Brukås Sport, Olympia Sport, Hetland Sport, Platou Sport Fjøsanger, Tromsø ski & sykkel, samt alle XXL Sport & villmark-butikker. De som ikke bor i nærheten av noen av disse, kan henvende seg til Rottefella på support@rottefella.no,


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse
Christer Majbäck uroer seg for hvordan ett framtidig fluorforbud kommer til å påvirke sporten.

Svensk legende urolig for skisportens framtid

- Skismøring med fluor er mye raskere enn den fluorfrie

Så du skisko til Håvard Solås Taugbøl på Blink? Langrenn.com har fått detaljene om Rossignols nye toppsko, som slippes til OL 2022. Foto: Blink

Dette er Rossignols nye OL-skisko

Detaljene om toppskoene Rossi slipper til OL 2022

Henrik Lindhagen i FF Rollerskis AS  (til venstre) og Espen Berglund i Rottefella bytter låsgrep på 430 rulleski før helgas runde i FIS rulleskiverdenscup i Latvia. Foto: Privat

Må bytte 430 rulleskibindinger før helgas verdenscuprenn

– Vi er helt avhengige av at rulleskiene vi leverer er trygge å bruke

Rottefella og Madshus mener at Salomons flyttbare binding Prolink Shift-In kopierer deres patenterte MOVE-system. Foto: Produsentene

Hvem vinner patentstriden om flyttbare bindinger?

I dag møtes de stridende partene i patenttvisten mellom Rottefella og Amer Sport

Slik fungerer den nye låsegrepet til Rottefellas rulleskibinding. Illustrasjon: Rottefella

Viktig informasjon til de som har kjøpt Rottefella rulleskibindinger

Om kort tid kan du gå til forhandler og bytte til nytt grep

Foto: Toppidrettsveka

Pressemelding angående bindinger på Toppidrettsveka 2021

Siste status på bindinger som skal brukes under Toppidrettsveka.

Foto: IDT

IDT lanserer helt ny juniorski

– Derfor lanserer vi nå en ski spesielt tilpasset deres behov

Rottefella og Madshus mener Salomons nye binding ProLink Shift-In bryter med deres patent. Illustrasjon: Madshus og Salomon

Rottefella og Madshus saksøker Salmon og Atomic for brudd på patent

Rottefella og Madshus mener at Salomon ProLink Shift-In bryter med deres patent

Deler av forsiden til boka Skibygda Trysil - Slit og glede, utgitt av Trysil kommune og skrevet av Thor Gotaas.

THOR GOTAAS PODCAST NR. 8: SKIBYGDA TRYSIL – SLIT OG GLEDE – 2017

24 BØKER - 24 TIMER – GOTAAS-MARATON HOS WOLFGANG WEE