-->
Mathias Rundgreen var klart best i Juleskirennet 2012. Her er han under U23 VM i Tyrkia forrige vinter. Foto: Erik Borg.

Mathias Rundgreen var klart best i Juleskirennet 2012. Her er han under U23 VM i Tyrkia forrige vinter. Foto: Erik Borg.

Rundgreen smadret Rønning & co.

Juleskirennet

- Jeg har ikke fått prøvd formen skikkelig før i dag, smiler Mathias Rundgreen når Langrenn.com prater med ham torsdag kveld. Og om noen lurer på hvorfor han er fornøyd er det bare å ta en titt i resultatlistene fra Juleskirennet tidligere i dag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Resultatlistene fra Juleskirennet i Meldal torsdag 3. juledag forteller om en Mathias Rundgreen som ser ut til å ha fyrt av noen reale nyttårsraketter noen dager for tidlig.

For med utgangspunkt i tidene i resultatlistene har sterke navn som Ole-Marius Bach, Eldar Rønning, Tomas Northug, Tore Bjørseth Berdal og Eirik Lorentzen ikke hadde mye å stille opp med mot 21-åringen.

Mellom de 5 nevnte navnene skiller det 27 sekunder, men fra raskeste mann av disse, Ole-Marius Bach, og opp til seiersherren Mathias Rundgreen fra Byaasen Skiklub er det så mye som 1 minutt og 2 sekunder.

- Du er i knallform?

- Jeg har ikke gått mye skirenn tidligere i år. Det har vært dårlig timing på sykdom og slikt. Så jeg har ikke fått prøvd formen skikkelig før i dag, forklarer Mathias Rundgreen.

21-åringen som hører hjemme i Byaasen Skiklub og Team Trøndelag er på ingen måte noe uskrevent blad i norsk langrenn, men når man ser dagens utklassing av en rekke sterke navn er det nesten så man klør seg i hodet.

Svaret på hvorfor det gikk så bra har Mathias selv:

- Jeg har vært frisk i det siste og trent godt og jobbet bra med teknikk.

Rønning roser Rundgreen
Til Langrenn.com har Eldar Rønning, som ble nummer 3, følgende å si om seiersherren og om sin egen innsats:

- Rundgreen gikk nok fort. Selv hadde jeg ikke ventet at det skulle gå lett i dag etter mye trening og jetlag (VC i Canmore, Canada før jul). Å bli slått med over minuttet var allikevel mye, så han har nok gått et bra løp!

Nå ser Mathias Rundgreen frem til Skandinavisk Cup i Östersund første helgen i januar, det er renn han har "trua på", men før den tid er det noe som nesten er enda viktigere. I alle fall om vi tenker på hvem som skal ha hegemoniet i Trondheim. Vi snakker om StrindheimStafetten.

- Ja, jeg skal gå StrindheimStafetten med Byaasen på nyttårsaften.

Fra arrangørhold, nå er vi tilbake i Juleskirennet i Meldal i dag, meldes det for øvrig at tøffe løyper og snø og vind gjorde løpet til en kraftprøve.

---

Juleskirenn
Meldal, Sør-Trøndelag - 27. desember

Menn - 15 km fri

1. Mathias Rundgreen, Byaasen Skiklub 36:19
2. Ole-Marius Bach, Byåsen IL 37:21
3. Eldar Rønning, Skogn IL 37:23
4. Tomas Northug, Strindheim IL 37:25
4. Tore Bjørseth Berdal, Byåsen IL 37:25
6. Eirik Lorentsen, Henning Skilag 37:48

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus