Skjermbilder fra treningsdagboken Bestr. Grafikk: Bestr.no. Foto: Langrenn.com.

Skjermbilder fra treningsdagboken Bestr. Grafikk: Bestr.no. Foto: Langrenn.com.

RUSSLAND OG USA TAR I BRUK BESTR TRENINGSDAGBOK: – I første omgang er det Markus Cramers treningsgruppe

Norsk program oversettes til stadig flere språk

Tips en venn  Skriv ut

RUSSLAND OG USA TAR I BRUK BESTR TRENINGSDAGBOK

Bestr blir leverandør av treningsdagbok og statistikk for det Russiske landslaget.

I første omgang er det Markus Cramers treningsgruppe som blant annet innbefatter stjernene Yulia Stupak og Sergei Ustiugov som tar i bruk Bestr. Dersom trenerne og utøverne er fornøyde er det gode muligheter for at de andre treningsgruppene i Russland også tar i bruk Bestr.

Det var Trond Nystad som formidlet kontakten med Markus Cramer, og etter noen uker med møtevirksomhet og omfattende testing fra russernes side, så velger de å innføre Bestr for hele treningsgruppen.

Det er i første rekke det enkle og oversiktlige brukergrensesnittet, sammen med muligheten for å synkronisere mot Garmin/Polar som har gjort at valget falt på Bestr for russerne.

Cramer håper på sikt at dagboken også skal tas i bruk av yngre utøvere i Russland slik at de har hele historikken når utøverne kommer opp på landslagene og derved kan gi de riktige treningsdoser. Det er et velkjent problem, i de fleste land, at det kan bli for mye trening for yngre utøvere som kommer inn på veletablerte landslag.

For at Bestr skal kunne benyttes bredt i Russland er vi nødt til å tilby den på morsmålet deres, så russiske oversettelse er i gang.

SYNKRONISERING MED POLAR FLOW

Russerne har tidligere benyttet Polar.Flow for analyse av trening, nå vil utholdenhetsdata fra Polar synkroniseres til Bestr slik at de kan utnytte Bestrs statistikkmotor for analyse av treningen over lengre tidsperioder. I tillegg vil de med Bestr også få hentet andre type data fra utøverne, som dagsform, motivasjon, søvnkvalitet med mere. Dette vil gi et bedre totalbilde av treningssituasjonen for utøverne deres.

Bestr vil også gi trenerne unike muligheter til å sammenligne treningen til utøverne. Bestr og Polar vil dermed utfylle hverandre og Polar Flow vil fortsatt benyttes for å analysere enkeltøkter.

Det at utøverne også registrerer andre data enn selve treningsdataene gjør at dagboken blir mer enn bare tall og statistikk, det vil også føre til at utøver reflekterer mer rundt sin egen trening. Det kan for eksempel være lettere å oppdage overtrening i en tidlig fase når mentale og subjektive data også registreres.

Det er nok ikke samme tradisjon i Russland for føring av treningsdagbok som i Norge, men med dataene fra Polar automatisk synkronisert, sammen med Bestrs enkle og intuitive brukergrensesnitt bør terskelen for å ta den i bruk være lav. Det skal aldri ta mer enn ett minutt og registrere en treningsøkt i Bestr

US-BIATHLON

Samtidig med at russerne har tatt i bruk Bestr, har det amerikanske landslaget i skiskyting også nylig tatt i bruk Bestr. De har brukt det norske skiskytterforbundets Excel baserte dagbok noen år. De var godt fornøyde med den Excel-dagboken. Men trener for herrelaget, Vegard Bitnes, sier de allerede etter noen få uker med Bestr ser at det er stor tidsbesparelse ved å ha all treningsregistrering for alle utøvere tilgjengelig fra en innlogging.  

Heller ikke i USA er det tradisjon for å føre dagbok, men alle utøverne er nå godt i gang og veldig fornøyde med Bestr.

I forbindelse med at amerikanerne tok i bruk dagboken har vi muliggjort import av treningsdata fra Excel-dagboken og inn til Bestr, om det er noen som ønsker å se hvordan treningshistorikken deres fra NSSF sin exceldagbok vil se ut i Bestr, ta kontakt med oss.

OM BESTR

Bestr er en videreutvikling av dagboken Lyymp lagde sammen med Olympiatoppen fra 2002 til 2018. Bestr er nå en uavhengig dagbok der vi jobber sammen med idrettene, forskere og fagpersoner for å videreutvikle den til det beste for utøvere og trenere.

Per i dag er Bestr oversatt til engelsk, svensk, slovensk, tysk og kinesisk, i tillegg er altså en russisk versjon nær forestående. Våre største idretter er svømming, langrenn, skiskyting, sykkel, fotball og håndball.

Hovedmålgruppen for Bestr er aktive idrettsutøvere og deres trenere. I tillegg ønsker vi å tilby gode løsninger for idrettsforskning, vi holder i disse dager på med en modul som tilbyr screening / spørreundersøkelser i dagboken slik at deltakere og forskere i forskningsprosjekter slipper å forholde seg til flere forskjellige verktøy for datainnsamling.

Ønsker du å teste ut Bestr, registrer deg på www.bestr.no.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse