Terrengløpet under Trysilrypa er kjent for å være et tøft løp. Foto: Øyvind Lund.

Terrengløpet under Trysilrypa er kjent for å være et tøft løp. Foto: Øyvind Lund.

Rypeinvasjon i Trysil: Tusenvis klare for Trysilrypa

Torsdag 7. september braker Trysilrypa i gang – et jentearrangement som har vokst kolossalt de siste årene. Over 5000 jenter invaderer Trysilfjellet til helgen enten for å gå fjellmarsj eller for å løpe Trysilrypa terrengløp.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

September er i aller høyeste grad rype-måned i Trysil. Men før rypejakta settes i gang skal over 5000 jenter innta fjellet kommende helg.

Det er klart for den attende versjonen av Trysilrypa, som er blitt Norges største fjellmarsj- og løp.

– Vi konkurrerer med flere andre store jentearrangement nå i høst, men Trysilrypa vokser og for mange har det blitt en tradisjon å legge kanskje årets jentehelg hit.

– Samtidig ser vi at det er mange som har meldt seg på Trysilrypa for første gang, i tillegg til at flere og flere ryper som kommer langveis, fra Finnmark i nord til Lindesnes i sør, forteller Gedde Enberget, arrangementsansvarlig for Trysilrypa.

Flere vil løpe terrengløp

Å løpe i fjellet er en trend som vokser for hvert år. Nå merker også Trysilrypa en sterk økning i løpsklassene.

– Til nå har vi en økning på 33 prosent i løpsklassene sammenlignet med fjoråret. Det er utrolig gøy at flere vil delta på det som blir kalt for et av Norges fineste og tøffeste terrengløp.

– Nytt av året er også har pengepremie til de tre beste som løper 6 og 13 kilometer, forteller Enberget.

Aktive jentehelg

Mange av jentene som inntar Trysil i helgen er over gjennomsnittet aktive. Trysilrypa utvider derfor i år tilbudet med å tilby flere aktiviteter til deltakerne.

– Vi ser at mange utvider helgen og kommer til Trysil allerede onsdag. Derfor tilbyr vi flere rypeaktiviteter på torsdag og fredag, som guidet tur til Skagsvola, Trysils svar på Beseggen, rypeklatring i den nye Høyt & Lavt-klatreparken og selvfølgelig rypesykling med stisykkelkurs og guiding i vårt spektakulære sykkelanlegg.

– Disse aktivitetene bookes godt, så det er tydelig at rypene er både tøffe og sporty jenter, sier Enberget.

Raske menn klare for Trysilrypa

Etter at løpet og fjellmarsjen er gjennomført lørdag 9. september fortsetter rypefesten med afterrun, og kveldens høydepunkt er Rypenes aften.

I år ble Rypenes aften utsolgt rekordtidlig. Allerede i juni hadde 820 jenter sikret seg plass til den populære avslutningen på Trysilrypa.

– De to siste årene har vi måttet øke størrelsen på rypeteltet, der vi kjører Rypenes aften. Men det ser fortsatt ikke ut som at vi har stort nok telt, ler Enberget.

– Vi jobber hardt for å holde høy kvalitet på Rypenes aften, både når det gjelder mat og underholdning.

– Nå gleder vi oss veldig til at årets underholdere, Raske menn, skal entre scenen i rypeteltet med sitt elleville show.


Se våre sider for Beitosprinten:
* Alle resultater| Startlister| Smøretips| Program| Værvarsel

Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut