OL - Olympiske leker. Foto: NordicFocus.

OL - Olympiske leker. Foto: NordicFocus.

Så mange russere har anket dopingstraffen

Et stort antall russiske utøvere fra Sotsji-OL har anket dopingstraffen fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

22 russiske utøvere fra Sotsji-OL har anket dopingstraffen fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Russerne er diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra alle framtidige OL på grunn av opplysninger i McLaren-rapporten og ytterligere etterforskning gjort av IOC om utbytting av prøver.

Én etter én er de russiske utøverne blitt diskvalifisert i etterkant av Sotsji-OL, og diskvalifikasjonene har ført til at Russland er fradømt 11 av sine 33 medaljer fra lekene i 2014.

Alle saker vil bli behandlet separat, og ifølge CAS har utøverne bedt om at det treffes en avgjørelse før vinter-OL i Sør-Korea starter 9. februar.

Av de hittil 25 russerne som hittil er diskvalifisert fra Sotsji-lekene er skiskytteren Olga Zaitseva og langrennsløperne Julia Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko de eneste som ikke står på CAS-listen over utøvere som har levert anke.

De er de tre siste som fikk sin straff, og ventelig vil også de anke.

Blant utøverne som har levert anke er sju bobkjørere, seks langrennsløpere, fem skeletonutøvere, to skiskyttere og to skøyteløpere.

De russiske utøvernes håp om likevel å ta seg til Pyeongchang fikk seg en alvorlig knekk da IOC tirsdag bestemte å utestenge Russland fra OL 2018.

Kun klarerte russiske utøvere som beviser sin dopinguskyld kan delta i Pyeongchang, da under nøytralt flagg.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut