---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Norges gull-jenter på VM-stafetten i Val di Fiemme. I etapperekkefølge fra venstre: Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Foto: Laiho/NordicFocus.

Norges gull-jenter på VM-stafetten i Val di Fiemme. I etapperekkefølge fra venstre: Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen. Foto: Laiho/NordicFocus.

Satsende skiløpers OL-tanker

Kommentar

- I mine øyne vil langrenn bli den store vinneren og befeste sin posisjon som nasjonalidrett i mange år, understrekes det i denne kommentaren.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Stem «JA» til OL i Oslo
Norges befolkning og langrenn vil være den store vinneren om Norge får OL i 2022. Derfor bør du bruke stemmeretten din og stemme «JA» til OL i Oslo.

9. september avholdes en folkeavstemning der Oslo-borgerne skal stemme for eller i mot en søknad om vinter-OL i Oslo i 2022. Dersom du er stemmeberettiget bør du absolutt stemme «JA».

Nå er det på tide å glemme Tromsø, se på gevinstene fremfor utgiftene, se på hva et OL betyr for Oslo og hvordan dette vil påvirke fremtidige langrennsløpere.

Glem Tromsø
Hvis Norge skal søke om et nytt vinter-OL, er det liten tvil om at Oslo er det rette alternativet. Selv skuffede nordlendinger må innse at det eneste stedet i Norge det kan forsvares å bruke milliarder av kroner på idrettsanlegg, deltakerlandsbyer og infrastruktur er i og rundt landets hovedstad.

Oslo er 454 kvadratkilometer stort, og innbyggertallet passerte nylig 630.000. Hovedstaden har en befolkningstetthet på 1.388 mennesker per kvadratkilometer.

Sammen med nabofylkene Akershus, Buskerud og Oppland snakker vi om 1,7 millioner mennesker, altså en tredel av alle landets innbyggere.

Samlet sett strekker de tre nordligste fylkene i landet seg over snaut 113.000 kvadratkilometer, og folketallet i Nordland, Troms og Finnmark er til sammen rundt 475.000. Dette gir en befolkningstetthet på fire personer per kvadratkilometer.

Det er med andre ord liten tvil om hvor alt det positive et OL fører til vil komme flest til gode, og derfor er det på tide å glemme Tromsø-OL og se på hva de olympiske leker i Oslo 2022 kan bety for hele landet.

Norge har råd
Et OL i Oslo vil som alle andre olympiske mesterskap koste penger, mye penger. Det er ingen som hevder noe annet.

Skulle man imidlertid slutte å gjøre alt som koster penger ville man muligens blitt rik selv, men livet ville blitt langt fattigere.

Norge har råd til å arrangere OL. Det er heller ikke slik at pengene som eventuelt bevilges til et OL i utgangspunktet skulle brukes på eldreomsorg, utdanning og utbygging av broer på Vestlandet.

OL-pengene kommer i tillegg til, og ikke i stedet for, og det er det viktig å huske på.

Det er lett å regne på hvor mye et OL vil koste, men det er umulig å regne på hva det vil bety for Oslo og Norge. Ikke bare vil idrettsanleggene, infrastrukturen og boligmarkedet få seg et sårt etterlengtet løft.

Et Oslo-OL i 2022 vil medføre uttallige positive ringvirkninger som ikke lar seg måle i kroner og øre, men positivitet, folkehelse, integrering og glede skal man på ingen måte kimse av.

Se bare på hvordan OL i 1994 påvirket Lillehammer. I dag har byen og hele regionen idrettsanlegg, utdanning, boliger, infrastruktur og ikke minst en idrettssatsing som alle ble positivt påvirket av vinterlekene i -94.

Bare tenk hva dette vil bety for en langt større by og for Norge i sin helhet.

Langrenn den store vinneren
Som langrennsentusiast kan man heller ikke se bort fra hva et eventuelt OL i 2022 vil bety.

I mine øyne vil langrenn bli den store vinneren og befeste sin posisjon som nasjonalidrett i mange år fremover.

Langrenn vil være en av få idretter der vi har realistiske gullsjanser. Dette vil bety ekstremt mye for rekrutteringen, satsingen og støtten frem mot mesterskapet.

Det vil bygges rulleskiløyper, gangveier, kunstsnøanlegg og lysløyper, og sponsorene vil stå i kø for å følge i sporene bak langrennsheltene som skal kjempe om gull på hjemmebane.

Glem Tromsø, tenk på alt det positive et OL fører med seg fremfor hva det koster og glem heller ikke hva et OL på hjemmebane vil bety for idretten vi elsker.

Stem JA til OL i 2022!

---

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus