-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Savner å gå renn hver helg

Sprintgutta nærmer seg start i Kuusamo. Deretter venter to uker før verdenscupen i Rybinsk og så er det over en måned til rennene i Canada. Det synes Ola Vigen Hattestad er for lenge.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Ola Vigen Hattestad skulle gjerne gått flere renn.

- Jeg savner litt det å konkurrere hver helg. Når vi ikke har så mange sjanser blir nok forventningene større når vi først går også, sier Ola Vigen Hattestad til langrenn.com.

Tettere program
For sprinterne er det kun tre renn i verdenscupen før jul. Så må de vente helt til slutten av januar før rennene i Canada står på planen.

- Det hadde vært ålreit med et tettere program. Det blir et langt opphold for oss som ikke er aktuelle for Tour de Ski. Det er klart det er kjedelig, men terminlisten er som den er, forteller sprintlandslagsutøveren.

I morgen setter Vigen Hattestad seg på flyet til Kuusamo. I fjor måtte han stå over konkurransen på grunn av sykdom, men i år har han planer om å vise seg frem.

- Det er vanskelig å si hva slags forhåpninger jeg har, men jeg håper å være med å prege løpet, det er klart. Det kommer til å bli hardt med en tøff løype, som vel egentlig ikke favoriserer meg. Jeg liker bedre lette innkomster, men jeg har trent mye på det så jeg begynner å få taket på det, forklarer 25- åringen.

Mer fornuftig
Under åpningshelgen på Beitostølen gikk han sprinten og 10 kilometer klassisk. På sprintdistansen var han uheldig og brakk en stav ut fra start, men på 10 kilometeren fikk han en positiv opplevelse.

- Distansen på Beitostølen for to uker siden var positiv. Etter det har jeg hatt en bra treningsperiode med mye skigåing. Jeg var litt ivrig etter Düsseldorf, men har vært mer fornuftig nå. Jeg er veldig spent på rennet i Kuusamo, uttaler Vigen Hattestad.

Fremover kommer han til å gå noen lokale konkurranser for å få litt gjennomkjøringer.

- Det går brukbart om dagen. Jeg har vært i bra form ganske lenge, men har ikke fått vist det frem skikkelig i sprintkonkurranser enda. Jeg håper å få gå i Rybinsk og etter Kuusamo blir det en treningsperiode med litt lokale renn, avslutter Ola Vigen Hattestad.

Troppen til Kuusamo reiser i morgen tidlig.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut