Sebastian Samuelsson. Foto: Manzini/NordicFocus.

Sebastian Samuelsson. Foto: Manzini/NordicFocus.

Sebastian Samuelsson skulle ønske Sverige boikottet OL

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

På samme måte som i Norge har det vært fokus på menneskerettighetssituasjonen i Kina og debatt rundt en eventuell boikott. Sveriges olympiske komite har tidligere gjort det klart at en boikott er uaktuelt. Nå går Sveriges to største skiskytterstjerner ut med kritikk av den olympiske komiteen (IOC).

Sebastian Samuelsson som tidligere har tatt klare standpunkt i vanskelige debatter, blant annet i dopingspørsmålet, kommer nå med hard kritikk mot IOC.

- Jeg har mistet all tillit til IOC. Jeg skulle ønske at vi ikke dro dit. Det passer ikke med de olympiske idealene å ha et OL i Kina, sier Samuelsson til TT.

- Det har blitt sånn som dette på grunn av hvordan IOC har styrt OL. Lekene har vokst seg så store at det nesten bare er diktaturer som har råd til å holde dem. Før dette OL var det ingen demokratiske stater som vill ha lekene og det er en grunn til at det har blitt slik, sier Samuelsson som får støtte av lagkollega Hanna Öberg:

- Jeg hadde heller hatt OL i et annet land. I framtiden må det finnes alternative land som kan få OL, sier Öberg.

Samuelsson viser også til hva som hendet da OL i 2026 ble tildelt Milano, i kamp mot Stockholm.

- Stockholm 2026 hadde fokus på et fornybart arrangement, men var ikke i nærheten av å få det. Det snakkes om at vi IOC skal endre seg, men det gjør ikke det, avslutter Samelsson.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse