-->
Foto: Jesper Johnsson

Foto: Jesper Johnsson

Seier til Kjølstad i Kuusamo!

Johan Kjølstad gikk helt til topps på sprinten i Kuusamo i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok andreplassen i dameklassen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Johan Kjølstad gikk inn til en sterk seier på sprinten i Kuusamo i dag. Kjølstad spurtslo svenske Emil Jönsson, med Mats Larsson på tredjeplass.  Sprinteren leder nå verdenscupen sammenlagt og verdenscupen i sprint.

Kjølstad kjempet side om side med Jönsson opp den siste harde motbakken, men klarte å stake ifra på oppløpet. Kjølstad gikk overbevisende i alle heatene.

Foto: Trond Harald Sand

- Jeg følte jeg var litt på hæla i bakken, men jeg så at Emil stivnet. Jeg stivnet litt jeg og, men skulle ikke gi meg. Jeg gikk alt jeg hadde. Jeg har ikke vært på pallen på to år og dette har jeg jobbet knallhardt for, sier Johan Kjølstad til NRK.

Ola Vigen Hattestad falt fra en mulig plass i finalen, men slo tilbake med seier i B- finalen. John Kristian Dahl tok plassen bak Vigen Hattestad. Verdensmesteren fra Sapporo, Jens Arne Svartedal, ble i likhet med Børre Næss og Odd Bjørn Hjelmeset slått ut av prologen.

- Vi er veldig godt fornøyde i dag, men det er klart at det er surt med fallene vi har som hindrer finaleplass, sier sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune til langrenn.com.

I dameklassen tok Astrid Uhrenholdt Jacobsen andreplassen. Vant gjorde Petra Majdic med Alena  Prochazkova på tredjeplass.

- Petra var suveren i bakken i dag og hun fortjente å vinne. Jeg mangler det siste giret som hun har, men jeg er kjempefornøyd med andreplass, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Marit Bjørgen ble nummer åtte og leder dermed fortsatt verdenscupen sammenlagt. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er nummer fire totalt i verdenscupen.

Resultater:

Herrer:
WC Kuusamo sprint herrer

Damer:
WC Kuusamo sprint kvinner

Foto: Jesper Johnsson


langrenn.com kommer tilbake med mer fra Kuusamo.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut