-->
50 min. med Petter Eliassen
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Herrestafetten under NM i Stokke 2010. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Seier til Konnerud i Ringkollstafetten

Per Kristian Nygård fra Vestre Spone IF og Hokksund IL's Sondre Turvoll Fossli dro opp tempoet på 1. etappe, men det var Konnerud IL's trio som søndag gikk seirende ut av Ringkollstafetten 2012.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ringkollstafetten ved Ringkollen Skiarena utenfor Hønefoss i Buskerud blir gått med 3 etapper. Distansen per etappe er cirka 5 kilometer, så det hele er relativt raskt unnagjort.

I vinnerlaget Konnerud IL finner vi i nevnt rekkefølge Ole Vidar Eriksrud, Mads Granrud Madsgård og Emil Oliver Andersen.

Deres etappetider var 13:24, 12:16 og 12:49 og de vekslet som henholdsvis nummer 6 og 3, før ankermannen krysset målstreken som nummer 1 på total-tiden 38:29.

Seiersmarginen var ikke større enn 2 sekunder ned til Rustad IL, hvor Stian Stærkeby Jelstad, Frode Andresen og Carl Fredrik Hagen utgjorde laget.

Ned til 3. plass og Hokksund IL gikk det 7 små sekunder. I det laget finner vi Sondre Turvoll Fossli, Timo Bakken og Jørgen Borgersen.

Interessant mix-lag
Ringkollstafetten hadde samtidig status som stafett-KM for Buskerud. For å telle med der er klubbtilhørighet naturlig nok viktig. Et lag som falt litt utenfor KM-status er mix-laget Haugsbygd IF og Oseberg.

Med Espen Bjervig fra Oseberg på åpningsetappen og deretter Haugsbygd-duoen Krister Sørgård og Eirik Sverdrup Augdal gikk disse kjente langrennsnavnene inn til en overlegen seier i mix-klassen.

Etappetidene var 13:49, 13:29 og 12:41, med totalt-tid 39:59. Som man ser er ikke dette mer enn drøyt 1 minutt bak beste tid i herrenes hovedklasse.

Lett match for Ringkollens damer
Ringkollstafetten samler god deltakelse i aldersbestemte klasser og blant herre-seniorene, men i damenes senior-klasse var det relativt tynt i år.

Kun arrangørklubben Ringkollen Skiklubb mønstret lag til start. For Ida Marie Dahl, Maren Aasheim og Gunn Margit Aas Andreassen ble det derfor en parademarsj fra start og frem til de ble klokket i mål på tiden 49 minutter og 35 sekunder.

---

Ringkollstafetten
Hønefoss, Buskerud - 30. desember 2012

Kvinner - 3 etapper a ca. 5 km

1 Ringkollen Skiklubb - Ski lag 1 49:35
Kun 1 lag deltok

Menn - 3 etapper a ca. 5 km
1. Konnerud IL 38:29
2. Rustad IL 38:31
3. Hokksund IL 38:38
4. IL Heming 38:48
5. Jevnaker Idrettsforening 39:25
6. Vestre Spone IF 39:27
13 lag deltok

Resultater Ringkollstafetten 2012


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus