-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Seier til Norge i Davos

Vibeke Skofterud avgjorde for Norge på siste etappe på dagens stafett i Davos. Tyskland ble nummer to og Russland nummer tre.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
En jublende glad Vibeke Skofterud sikret det norske damelaget seieren på dagens stafett i Davos. Fem lag gikk likt ut på siste etappe, men Skofterud viste seg som den sterkeste på sisterunden.

Tyskland tok andreplassen, mens Russland tok tredjeplassen rett før Finland.

- Jentene fremstår som et komplett lag selv uten Marit (Bjørgen) og Astrid (Uhrenholdt Jacobsen). De viser at de ikke er avhengige av dem og det gjør det nok enklere for Marit og Astrid også. Jentene gikk veldig gode etapper i dag, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Kristin Mürer Stemland åpnet på førsteetappe for Norge og vekslet 16 sekunder bak Finland. På den andre etappen hentet juniorjenta Therese Johaug mye på teten og plukket mange plasser i starten av løypa, men måtte gi noen sekunder til Finland og Russland på slutten.

Kristin Størmer Steira viste på tredjeetappe at hun liker seg godt i høyden. Steira hentet tidlig inn forspranget opp til Kuitunen og gikk rett ifra sammen med svenske Charlotte Kalla. Steira sendte Skofterud ut i tet sammen med Sverige, Finland og Tyskland.

Det ble gått rolig den første 2,5 kilometer lange runden på siste etappe, men ut på sisterunden prøvde SKofterud å riste løs noen av motstanderne. Ned mot stadion falt Russland og kampen om seieren stod mellom Tyskland og Norge. SKofterud viste seg som den sterkeste inn mot mål og kunne juble over seieren, selv uten Marit Bjørgen på laget.

Fullstendig resultatliste:
WC Davos stafett kvinner 2007

Langrenn.com kommer mer med!


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut