-->

Seier til Svartedal og Bjørgen

Norsk storeslem i Val di Fiemme

De norske løperne var overlegne på den klassiske sprinten i Val di Fiemmel i dag. Jens Arne Svartedal og Marit Bjørgen var aller best.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I herreklassen var det tre norske løpere i finalen. Bare Andrus Veerpalu hadde sjansen til å snyte nordmennene for seieren. Det klarte han ikke, men han forhindret norsk trippelseier ved å bli nummer tre. Seieren var det ingen tvil om hvor skulle gå. Med en bratt diagonalbakke like før oppløpet var løypa perfekt for Svartedal. Han knuste all motstand i motbakken, og fikk et solid forsprang inn på oppløpet. Nærmest fulgte John Kristian Dahl. Dahl er i storform for tiden og vant prologen. Andreplassen er hans første pallplassering individuelt i verdenscupen. På fjerdeplass kom Eldar Rønning, som viste at han er en mann for fremtiden. Norsk sprint kan se lyst på det som kommer de neste årene.

Som om ikke dominansen i finalen var nok, så vant Tor Arne Hetland B-finalen foran Håvard Bjerkeli.

I dameklassen var det ingen som kunne tukte Marit Bjørgen. Akkurat som Svartedal avgjorde Bjørgen i den siste bakken og beviste for hele verden at det er hun som er sprintdronningen. Nummer to ble svenske Anna Dahlberg. Manuela Henkel ble nummer tre.

Jentenes B-finale ble også dominert av de norske løperne. Hilde Gjermundshaug Pedersen vant foran Marit Roaldseth og Vibeke Skofterud.

Til sammen ble det en fantastisk norsk dag i Val di Fiemme.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut