RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Pilleglass. Foto: Microsoft.

Pilleglass. Foto: Microsoft.

Seks østerrikere frikjent, tre dømt etter OL-doping

To utøvere og en trener ble dømt for doping under Torinio-OL i 2006. Samtidig ble seks ledere frikjent.
Tips en venn  Skriv ut

Blant de som ble frikjent for anklagene, er den tidligere treneren for Østerrikes skilandslag, Walter Mayer, som også etter 2006 har vært innblandet i flere dopingsaker.

Også skipresident Peter Schröcksnadel, sportsdirektør Markus Gandler, lege Peter Baumgartl og de to langrennsløperne Martin Tauber og Jürgen Pinter ble alle frikjent i saken fredag, ifølge nyhetsbyrået APA og en rekke aviser i Østerrike.

Samtidig som flere av lederne i det østerriske skilandslaget ble frikjent i den italienske domstolen, ble tre stykker også dømt for deres roller i saken. Langrennsløper Emil Hoch ble idømt 20 måneders fengsel, i tillegg til en bot på 200.000 kroner.

I tillegg til treneren ble skiskytterne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann kjent skyldige.

Perner ble idømt ett år og seks måneder i fengsel, Rottmann ett år og fire måneder. Begge har allerede varslet at de vil anke dommen. Aktoratet har foreløpig ikke uttalt seg om hvorvidt de vil anke de seks frifinnelsene.

De to stakk av fra den østerriske leiren da italiensk politi kom på en uanmeldt dopingrazzia. I ettertid er begge utestengt på livstid av IOK, og begge er også utestengt for all idrett i Østerrike livet ut.

Det samme ble Hoch og Mayer, men sistnevnte er nå altså frikjent i Italia.

Den tidligere langrennsløperen Johannes Eder er også tiltalt, men hans sak kommer opp senere.

* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse