-->
Foto: Kjell Erik Kristiansen

Foto: Kjell Erik Kristiansen

Selvsikker Vibeke

Tvilte aldri i Davos:

- De gode resultatene i vinter har gitt meg en meget bra selvtillit. Jeg tvilte aldri på hvordan jeg skulle gjennomføre avslutningen og følte at jeg hadde kontrollen, sier en sprudlende glad Vibeke W. Skofterud etter å ha sikret seieren for Norge i damestafetten i Davos.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Jeg mistet aldri fatningen da Tysklands Steffi Böhler rykket i den siste bakken. Faktisk slapp jeg noen få meter med vilje, for jeg ville ikke ta ut alt, og jeg visste at Böhler oftest stivner etter en slik forsering, sier Vibeke Skofterud.

Det var en taktikk som viste seg å være gull verdt. Vibeke kjempet seg forbi Böhler på vei inn i stadion og ga aldri den tyske jenta sjansen. Selvsikkert klappet hun seg på brystet da hon krysset mållinjen og sørget for norsk revansje etter nederlaget for Sverige i fjorårets damestafett her i Davos.

Böhlers rykk i bakken halvveis ut på den siste rundan hade dessuten hektet av Finlands Roponen, og da russiske Korosteleva falt i utforkjøringen like etterpå lå veien fri for Skofterud.

- Nå skal det bli deilig å komme hjem, var en av de første reaksjonene til Slitu-jenta etter stafetten. Hun pakket kofferten umiddelbart og satte kursen hjemover.

- Det skal bli utrolig deilig med et par dager hjemme før jeg reiser til Rybinsk neste helg.

Det norske laget greide altså seieren uten en syk Marit Bjørgen, som reiste hjem allerede før rennene her i Sveits. Kristin Mürer Stemland kunne ikke riktig følge teten på første etappe, men tapet på 16 sekunder spiste Therese Johaug inn.

Det kostet dog så mye at Therese måtte slippe på slutten, og Norge var 20 sekunder bak ledende Finland foran de to avsluttende fristils-etappene. Overraskende klappet både Virpi Kuitunen og Riitta-Liisa Roponen sammen for Finland.

Kuitunen ble innhentet av Kristin Størmer Steira og svenske Charlotte Kalla, som sammen stod for en formidabel opphenting på tredje etappe. Dermed var fire lag sammen ved siste veksling: Norge, Sverige, Tyskland og Finland, med Russland bare sekunder etter.

Og her viste altså Skofterud hvem som er sjefen.
Tyskland fikk for øvrig stokke om i sitt lag rett før start då Claudia Künzel-Nystad ble forkjølet. Böhler ble flyttet ned på siste etappe, og Manuela Henkel rykket inn på første.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut