Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
anders_sol_smile_ol_270

Sikter mot VM-5-mila

4. mars skal Anders Aukland være i toppform. Da går 5-mila i VM. For klassiskløperen blir det lite annet å fokusere på i år.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Anders Aukland er en typisk klassiskspesialist. Målet er gull på 50 kilometeren i VM i Sapporo. Rask er han ikke, så sprinten er uaktuell. Han har startet i åtte sprintrenn i verdenscupen og aldri blitt bedre enn nummerr 15. Det skjedde i Holmenkollen i 2004, hvor Thomas Alsgaard vant.

 

- Duathlon passer også dårlig for meg. I tillegg går den individuelle 15 kilometeren i VM i fristil.

 

Om ikke det var nok, arrangeres årets Vasalopp samme dag som 5-mila i VM. Det betyr at det ikke er mange renn å ha hovedfokuset på i år.

 

- Selvfølgelig betyr verdenscupen endel også, og jeg vil gå mange klassiske renn der. Blant annet går årets Holmenkollrenn i klassisk stil.

 

Mangler individuelt VM-gull 

Anders Aukland har ingen individuelle VM gull til nå. I Obersdorf  ble han slått på målstreken av lagkameraten Frode Estil, under den dramatikse 5-mila der Norge tok alle medaljene. I Val de Fiemme i 2003 ble det sølv på 3-mil klassisk fellesstart. Ellers har han to stafettgull, ett fra Val de Fiemme  og ett olympisk gull fra Salt Lake City.

 

- Har du fokusert noe på fristil?

 

- Jeg har vært offensiv på skøyting i år, men det er helt klart klassisk som får størst prioritet denne sesongen, sier Aukland, som har vært svært nøye med gjennomføringen av årets trening.

 

- I fjor høst var jeg litt for ivrig. Formen var for god på høsten, og jeg ble for sliten til vinteren. Jeg fikk ikke de resultatene jeg ønsket. OL i Torino ble en skuffelse med 21 og 29. plass. Det har gitt meg større motivasjon foran årets sesong. Jeg føler at de siste ukenes trening og tester bekrefter at jeg er på riktig vei.

 

Får hjelp fra Jørgen

I år har Aukland hatt fokus på avslutninger av lange løp. VM-spurten sist gang er ikke glemt. Til den treningen har han hatt god nytte av broren, Jørgen Aukland, fra langdistanselandslaget. Lange stakeøkter, med stor fart mot slutten, har vært sentralt.

 

Under Beitosprinten i helgen gikk brødrene ut med et halvt minutts mellomrom. Anders endte på 4., mens Jørgen ble nummer 18. Sistnevnte gikk for øvrig de 15 kilometerne uten smørning. I tillegg brakk han staven og slet med en strekk i lysken. Anders Aukland var imponert over broren, men også fornøyd med sin egen innsats etter helgens sesongåpning.

 

- Det er nesten tre år siden jeg har fått en så bra start på sesongen. Jeg kjempet lenge om pallen, men klarte ikke hente inn de viktigste sekundene mot slutten.

 

- Hva med en plass på stafettlaget i VM?

 

- Vi har et veldig sterkt klassisk lag. Det blir kamp om plassen i Sapproro. Men akkurat nå er hovedfokuset på verdenscupen i Kuusamo om to uker.

 

Aukland har nok fokuset også andre steder om dagen. Samboer, Maria, har nemlig termin denne uka, og familien venter sitt andre barn.

 

- Det blir veldig gøy. Fødselen kommer på et litt vanskelig tidspunkt, men jeg gleder meg veldig, avslutter han.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut