Herrenes seierspall i Sirdal Skimaraton 2014. Fra venstre: Lars Sigve Oftedal (2. plass), Torgeir Nevland (1) og Tor Jøran Ravndal (3). Arrangørfoto.

Herrenes seierspall i Sirdal Skimaraton 2014. Fra venstre: Lars Sigve Oftedal (2. plass), Torgeir Nevland (1) og Tor Jøran Ravndal (3). Arrangørfoto.

Sirdal Skimaraton vunnet av Kvæven og Nevland

Både Wenche Kvæven og Torgeir Nevland tok hver sin soleklare seier i søndagens 45 kilometer lange Sirdal Skimaraton.

Tips en venn  Skriv ut

Omtrent vindstille og ingen nedbør var det når årets renn ble arrangert søndag 9.mars i Ådneram, Sirdal. Solen ble også svakt observer et øyeblikk meldes det på dagen som hadde 1 til 4 plussgrader. Det ble klisterføre selv om nysnø hadde falt natt til lørdag og litt på lørdag kveld. Nedbør rundt null grader gjorde at smøretips hoppet litt frem og tilbake men på renndag var talen klar: både universal og rødt klister fungerer. En del gikk også på rubbeski.

Alt gikk etter plan og arrangør er fornøyd. Tilbakemeldinger fra deltakerne er også meget gode så dette lover bra for kommende år. Rennet hadde 400 påmeldte i år. Fordelt på helmaraton, halvmaraton og trimklassen som har valgfri lengde.

Været har i Sirdal ikke vært det beste denne vinteren. Mange helger etter jul har hatt dårlig vær og stengt fjellvei (Hunnedalen). Mange har ikke fått trent så mye som planlagt. Så det var godt å se så mange meldte seg på rennet allievel. Rennet har noe for alle nivå med sine valg av flere konkurranselengder.

Starten gikk halv elleve og vinnertidene ble omtrent som i fjor. På helmaraton tok både Torgeir Nevland og Wenche Kvæven seieren for andre år på rad. Halvmaraton ble vunnet av Asbjørn Eritsland og Elisa Hay Opsahl. Servering til gjester og deltakere var god som sist og kjøttsuppen alle får i mål får igjen et rykte på seg å være et høydepunkt.

Dagen før renndagen, lørdagen, ble alt utstyr rigget til og vi hadde en sosial samling som var nytt av året. Denne dagen strålte solen ganske så mye og påskestemning kom frem. I fellestelt ble det servert bakervarer, pølser, suppe og mer. Musikkanlegget var på plass og ga stemningsmusikk i solen.

Det neste nå er premieutdeling av en gratis tur til Marcialonga 2015 med Maxpulse som er en av de aller størte turarrangørene. Denne turen trekkes mellom alle deltakerne. Rennet hadde det samme i premiepotten i fjor.

Neste helg fortsetter aktivitetene når Sirdal Fristil settes opp som et uformelt prøvearrangement. Da er det skøyteski som teller. Gratis å delta innkludert servering. For de som er usikre på teknikken så arrangerer rennet igjen gratis grunnkurs i skøyting den 15.mars. Sirdal Skimaraton er spent på hvor mange som møter opp denne dagen. Det er en målepinne på hvor mange turrenndeltakere som er interessert i å delta i turrenn i fristil i Sirdal.

Sirdal Skimaraton takker alle for årets renn. Deltakere, sponsorer, mannskap, løypekjører og alle som har vært involvert. Velkommen tilbake neste år.

---

Beste dame ble Wenche Kvæven. Løperen fra Sirdal Skilag tok seg rundt den 45 kilometer lange løypa på 2 timer, 50 minutter og 30 sekunder.

På de neste plassene finner vi Monica Blomlie Dahlen fra BP og Torhill Gysland Falnes fra Eye-share AS. De brukte henholdsvis 2:57 og 3:23.

Gjesdal IL kunne se ut til å ha klubbmesterskap hos herrene. I alle fall så tapetserte de seierspallen etter at trioen Torgeir Nevland, Lars Sigve Oftedal og Tor Jøran Ravndal gikk på 2:18:14, 2:29:20 og 2:29:38.

---

Sirdal Skimaraton - 45 km
Sirdal, Vest-Agder - 9. mars 2014

Kvinner

1. Wenche Kvæven, Sirdal Skilag 2:50:30
2. Monica Blomlie Dahlen, BP 2:57:43
3. Torhill Gysland Falnes, Eye-share AS 3:23:21
4. Marthe Brattebø Jansen, Sandnes IL 3:33:39
5. Ingeborg Selma Kvæven, Sirdal Skilag 3:34:20
6. Siv Elisabeth Salte, Kverneland Ski 3:34:22

Menn
1. Torgeir Nevland, Gjesdal IL 2:18:14
2. Lars Sigve Oftedal, Gjesdal IL 2:29:20
3. Tor Jøran Ravndal, Gjesdal IL 2:29:38
4. Jon Are Hoås, Egersunds IK 2:31:07
5. Roar Fjermestad Eie, Sandnes/ConocoPhillips 2:32:15
6. Daniel Kaale Svela, Gjesdal IL 2:37:53

Komplette resultater alle klasser


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Skibakketrappa - Nydalsbakken. Foto: Sigmund Hov Moen.

FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR LANGRENN.COM’S LESERE

10-12 ULIKE STEDER SOM ALLE GIR GOD TRENING OG EVENTUELT OGSÅ KONKURRANSER

Julie Myhre. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Julie Myhre 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

TERMINLISTE: Verdenscup Skiskyting 2021-2022

Oversikt over alle arrangørsteder og datoer

Annonse