Løypekart for Sirdal Skimaraton. Grafikk: www.sirdal-skimaraton.no.

Løypekart for Sirdal Skimaraton. Grafikk: www.sirdal-skimaraton.no.

Siste nytt fra Sirdal Skimaraton

Sirdal Skimaraton melder at de polerer det 23/45 kilometer lange turrennet med et fyldig premiebord og mye annet nytt, samt at de fortsetter i samme god spor i forkant av årets utgave 23. februar.
Tips en venn  Skriv ut

Prøvekjøring av løypetrase
Snøen har kommer og flere har testet deler av traseen til Sirdal Skimaraton. Mere snø og løypeprepping kommer. Sikkert er det at likt som i fjor så får deltakerne mange muligheter å teste løypetrase før renndagen.

Siden start og mål er på samme plass og løypetrase er i ordinære løyper så vil nok mange finne veien til Ådneram tidlig på vinteren. Ja hele vinteren også.

Nytt i år er solide premier
Størst er Marcialonga 2014 pakketur og tilskuertur til Ski-VM 2013 i premie. Alle rennets deltakere er med i trekning av to pakketurer til Marcialonga 2014. Startnummer innkludert.

I tillegg vil alle som melder seg på innen 20.januar være med i trekning av tilskuertur til Ski-VM 2013 i Val di Fiemme. Alle turer er sammen med Maxpulse som sponser rennet.

Videre får alle deltakere spesiallagde store gullmedaljer og diplomer. Og de aller reskeste får noen flotte pulsklokker fra Polar.

Nytt er bedre trase
Før snøen og kulden kom har det vært aktiviteter i løypetraseen. Skog er ryddet for å lage ny og mildere trase. Et eksempel er en bakke ved Sirekrok som er flyttet hundre meter til siden, laget mye bredere, helt bein og mildere å renne ned. Det skal komme godt med.

Ellers har det vært noe bedring av noen elvepasseringer. Alt dette er del av det vanlige løypenettverket i og rundt Ådneram.

På renndagen vil vi ha oppvarmet telt med skjermet garderobe og servering til alle. Vi takler det meste av vær med den trygge løypen vi har.

Damer og mere damer
Spennende å se hvor mange som melder seg på i år. Det ble mange ifjor og vi vet ikke hvordan det går i år - alle har lov å tippe. Vi hadde hele 29% kvinnelige deltakere ifjor og håper på enda høyere andel i år. Vet ikke helt hvorfor så høy kvinneandel, men tror det har noe med at rennet er et sosialt og trygt renn.

Et trygt renn i fin natur hvor man aldri et langt unna hytter eller vei. Samt at det går en god del i daler som er noe skjermet for vær og vind. Trivsel blir nok enda bedre med en god speaker og god musikk som igjen skal skape god steming før start og i mål.

Seeding fra alt mulig, inkludert turritt
Ganske så unikt så godtar rennet seeding fra turritt og løp. Alt for å gjøre starten mest mulig passende for alle. Det kan være mange deltakere i Nordsjørittet som vil prøve seg på et skimaraton for første gang, og da hjelper drahjelp med en snill seeding-ordning. Med startordning som har seeding, puljestart og intervallstart så får vi rennstarter med enda mindre kø og trengsel.

Praktisk og lett
Det som er sikkert er at mange likte det praktiske med rennet. Start og mål på samme plass, ingen behov for overnatting, rennet har sen rennstart så busser og privatbiler rekker å kjøre opp lørdag morgen. Rennet er også relativt lett å smøre til fordi høydeforskjell er under 200 meter. Det gir jevnere temperatur og snøforhold - noe rennet også tar hensyn til på sitt offisielle smørekurs.

Kursing av deltakerne
Piloten med kurs i skiteknikk fra i fjor repeteres og utvides. Mange "expat", utlendinger som jobbet i Rogaland, fikk god hjelp med kursing frem til rennet. På det ene kurset var vi hele åtte forskjellige nasjoner tilstede. Kursene forsetter vi med og inviterer nå alle.

Smørekursene ble også godt mottatt ifjor så vi fortsetter med dem også. Smørekurs med lette metoder og så de grundige videregående metodene.

Alle kurs er innkludert i startkontigent, og den forblir lav som første året. Deltakerne fortjener det beste og vi skal strekke oss så langt vi kan. I høst hadde vi et fullbooket/overbooket barmarkskurs med Audun Laugaland som instruktør. Det ble godt mottatt og var en fin tidlig start på turrennsesongen for mange.

Røverkjøp
Det har blitt mye innhold for få kroner på rennet etter hvert. Med en startkontigent på 400kr så innkluderer det grunnkurs i klassisk skiteknikk og smørekurs. I tillegg til det vanlige på et renn som drikke, mat og varm suppe.

Medaljer og diplomer blir det på alle også. En av sponsorene (G-Max Forus) selger Swix CT3 staver for kun 499kr til rennets deltakere. Veiledende pris er 1190-1290kr. Hele startkontigenten spares inn på et stavkjøp.

Velkommen til skimaraton for de som liker en sosial trygg tur og til de som vil gå litt fort!

Sirdal Skimaratons hjemmeside


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Skibakketrappa - Nydalsbakken. Foto: Sigmund Hov Moen.

FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR LANGRENN.COM’S LESERE

10-12 ULIKE STEDER SOM ALLE GIR GOD TRENING OG EVENTUELT OGSÅ KONKURRANSER

Julie Myhre. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Julie Myhre 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

TERMINLISTE: Verdenscup Skiskyting 2021-2022

Oversikt over alle arrangørsteder og datoer

Annonse