SISTE: Skarverennet innfører fluorforbud med umiddelbar virkning

Skarverennet har innført forbud mot skismurning som inneholder fluor.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Skarverennet har innført forbud mot skismurning som inneholder fluor. Forbudet får virkning allerede fra årets renn i slutten av inneværende skisesong.

Det melder arrangøren i en pressemelding onsdag.

– I løpet av de siste årene har det kommet ny, kvalitetssikret informasjon om negative miljøeffekter av skismurning og -preparater som inneholder fluor. Det er denne informasjonen som har ført til at det internasjonale skiforbundet (FIS) har innført fluorforbud fra sesongen 2020-21, skriver arrangøren.

– Som arrangør av Skarverennet vil vi ikke vente et helt år med tiltak nå som konsekvensene av fluorforbruk er kjente og dokumenterte. Skarverennet innfører derfor øyeblikkelig fluorforbud i alle klasse for årets utgave, som avvikles 18. april.

Samtidig inviteres Norges Skiforbund og FIS til å bruke Skarverennet som en prøverenn for testing av forbudet.

Organisasjonskomiteen for rennet skriver at det faktum at løypetraseen går gjennom Hallingskarvet Nasjonalpark gjør at de føler et spesielt ansvar for å sørge for at rennet gjennomføres uten at området utsettes for miljøgifter gjennom fluorbaserte skipreparater.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus