Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|

Natalia Nepryaeva holdt på å krasje like før målstreken i oppgjøret om VM-medaljene på 15km klassisk under rulleski-VM i Val di Fiemme. Foto: Jostein Olafsen

Natalia Nepryaeva holdt på å krasje like før målstreken i oppgjøret om VM-medaljene på 15km klassisk under rulleski-VM i Val di Fiemme. Foto: Jostein Olafsen

Skandale på finalerennet i VM - Se video fra innspurten

Rulleskiene sviktet – låste seg i hytt og pine for favorittene.

Nesten alle medaljekandidatene fikk trøbbel med rulleskiene de hadde fått utdelt til siste øvelse i året rulleski-VM. 


Annonse

For Denis Spitsov var det game over like etter start, mens Nerpyaeva fikk problemer like før mål i dagens 15 kilometer klassisk med fellesstart i rulleski-VM i Val di Fiemme. 

– Spitsov falt tidlig i løpet. Han forsvant rett ut av løypa, men landet i gresset, så det var flaks. Og Nerpyaeva holdt på å gå på trynet da hennes ski låste seg like før målstreken, sier Patrik Fossum Kristoffersen. 

Han var en av de to norske utøverne som deltok i dagens 15 kilometer klassisk. 

Løypa gikk i store trekk som siste etappe i Tour de Ski om vinteren: Fra bunnen av dalen i Val di Fiemme til toppen av alpinbakken Alpe Cermis. Nettopp den brutale monsterbakken forhindret at noen skadet seg alvorlig, mener Kristoffersen. 

– De fleste fikk problemer i motbakken, da farten var relativt lav. Hvis det hadde skjedd på starten av løpet, i det lette terrenget kunne det gått mye verre, sier han til Langrenn.com. 

Mistet trolig en VM-medalje
I tillegg til Kristoffersen, stilte også Amund Korsæth i dagens renn. 

Også han hadde problemer med sine ski, og det kostet han trolig en VM-medalje. Det ville blitt Korsæths tredje i årets mesterskap. Torsdag tok Korsæth sølv på 16 kilometer fristil, og i går gikk han inn til sølv i lagsprinten sammen med Ragnar Bragvin Andresen

Jogget i mål
– De løperne som fikk problemer med skiene, kunne få bytte ski, men de nye skiene var like dårlige, så mange av løperne ga opp og tok av seg skiene og jogget til målstreken, forteller Kristoffersen. 

Men selv om de tok av seg skiene og løp i mål, fikk de registrert tida og løpet ble godkjent. 

Feil på låsemekanismen
Verken Kristoffersen eller Korsæth vet nøyaktig hva som var feilen med rulleskiene, annet enn at de låste seg i diagonalgang. Rulleskiene er helt nye og laget av et nytt italiensk merke. 

Den samme produsenten har levert skiene til de tre andre rennene under VM i Val di Fiemme, men alle disse rennene har gått i fristil. Så vidt Korsæth og Kristoffersen vet, har det ikke vært liknende problemer med skøyterulleskiene i mesterskapet.

Topp 3 menn elite, 15km klassisk fellesstart
1. Alexey Chervotkin, Russland, 45:28.5
2. Paul Constantin Pepene, Romania, 45:32.5
3. Matteo Tanel, Italia, 47:01.7
--
25. Amund Korsæth, Norge, 57:56.6

Topp 3 kvinner elite, 13km klassisk fellesstart
1. Linn Sömskar, Sverige, 46:21.4
2. Natalia Nepryaeva, Russland, 46:40.3
3. Mariya Istomina, Russland, 47:40.7
--
25. Hanne Sæther Garberg, Norge, 1:04:58.5

Se video av Natalia Nepryaeva som nesten går i bakken da det skal spurtes om verdensmestertittelen:

Se også:

Fullstendige resultater

Les sak om rulleskilevrandøren til søndagens renn. 

AnnonseAnnonse