WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Runar Skaug Mathisen. Foto: Johan Trygg

Runar Skaug Mathisen. Foto: Johan Trygg

Skaug Mathisen får kjørt seg i Sverige.

Har bare klart å gjennomføre to av fem samlinger.

Den norske langløperen Runar Skaug Mathisen forbereder seg til sin første sesong i svenske Lager 157 Ski Team. Vi tok en prat med den trivelige nordmannen i forbindelse med teamets samling på Hallandsåsen i Sverige forrige uke og spurte blant annet om forskjellene ved å være på et svensk langløpslag og et norsk.
- Det her er den femte samlingen, og den andre jeg klarer å fullføre, sier Skaug Mathisen til Längd.se.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I vår ble det klart at 28 år gamle Runar Skaug Mathisen forlot Team Parkettpartner Sjusjøen til fordel for svenske Lager 157 Ski Team. Det svenske laget hadde behov for flere forsterkninger på herresiden når både andremann fra Vasaloppet, Anton Karlsson, og lagets tidligere nordmann, Øyvind Moen Fjeld, bestemte seg for å legge skiene på hylla. Skaug Mathisen takket ikke nei da tilbudet fra svenskene kom.

Nå har du hatt noen samlinger med ditt nye lag. Hvor stor forskjell er det å trene med en norsk gjeng sammenlignet med en svensk?
- Jeg forstår jo ingenting av det de sier. Jeg får bare henge på, sier Skaug Mathisen og smiler.

Med litt mer alvor i stemmen fortsetter han;

- Det er ikke veldig stor forskjell, det handler jo om skigåing, men selvfølgelig er det litt forskjell på hvordan samlingene er lagt opp. Hos Lager er det hardere samlinger enn det jeg har vært med på før.

Hvordan takler kroppen det?
- Kroppen slet litt i starten, men nå begynner det å komme seg. Det her er den femte samlingen, og den andre jeg klarer å fullføre. Det er heldigvis fortsatt bra med tid til å gjøre en god jobb før sesongstarten, forteller Skaug Mathisen.

Egne målsetninger for kommende sesong?
- Å gå fortere enn forrige vinter. Jeg hadde noen topplasseringer da, men nå vil jeg gå enda litt bedre og være mer stabil.

Hvilke løp passer deg best?
- Alt som ikke ligger over 1000 høydemeter, som Vasaloppet og Marcialonga for eksempel. Løp med høy fart og helst med raskt føre.

Det var akkurat i de løpene som Runar i vinter tok karrierens beste plasseringer. Han ble nr. 8 i Marcialonga, halvminuttet etter vinneren Emil Persson, som han nå er lagkamerat med. På Vasaloppet gikk han inn til en 13. plass.

Hvilke områder må du jobbe med for å ta det neste steget?
- Jeg jobber med alle deler, å henge med i motbakkene er min store utfordring. Samtidig, skal man være med å avgjøre skiløp så må man være rask der det går fort. Jeg kommer aldri til å bli best oppover, men jeg kan bli det på flatene. Det gjelder å kunne utnytte sine sterke sider, mener Skaug Mathisen.

Du har kommet til et sterkt lag. Hvor mye betyr det for din utvikling?
- En viktig del er å få bra hjelp og sparring på høyt nivå under samlinger for å kunne utvikle meg. På løpene i Visma Ski Classics blir det mer og mer lagkjøring. Det er mange som vil slå Emil (Persson). Er det sånn at han er helt ensom der fremme, så kan han bli utspilt, men forhåpentligvis er vi fire der fremme som kan hjelpe til.

I vinter sendes Visma Ski Classics på NRK i Norge og SVT i Sverige og dermed kommer enda flere skifans til å få se deg på TV i vinter. Ikke minst fordi du er en av de største løperne i feltet og derfor lett å kjenne igjen.
- Ja, det er riktig, sier Runar, som forøvrig er 193 centimeter høy og veier 93 kilo, lattermildt og fortsetter;

- Det er superpositivt for touren med NRK og SVT. Jeg syntes at Visma Ski Classic i mange år har bygd seg sterkere og sterkere. Nå som man også får hjelp av de heldekkende TV-kanalene i både Norge og Sverige så blir det nok en boom, mener han.

I Norge så øker kanskje interessen med løpere som Bjørgen, Sundby og når også Johaug kommer inn mot slutten av sesongen?
- Ja, det blir bra. Det er mange som tror at det går sakte i åtte mil før det ender i en spurt i Visma Ski Classics. Verdenscupløperne som blir med kan vise at nivået her også er veldig høyt. Så da kan også vanlige folk forstå det, sier Skaug Mathisen og fortsetter;

-Det er også noen løp som passer enkelte typer løpere bedre. For eksempel Reistadløpet, det kommer Johaug til å vinne. I visse andre løp kommer verdenscupløpere ikke til å ta seieren, som for eksempel i Marcialogna.

-Sundby satser hardt og om han finner toppformen blir han selvsagt å regne med til vinteren.

Hvor mye ser du selv fram til premieren i Orsa Grönklitt?
- Oi, jeg gleder meg virkelig. Jeg liker åpningshelgen med lagtempo og prolog, avslutter Skaug Mathisen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse