-->
Damenes seierspall på femte etappe av Ski Tour 2020, sprint i Trondheim. FV: Jonna Sundling (2. plass), Maiken Caspersen Falla (1) og Nadine Fähndrich (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

Damenes seierspall på femte etappe av Ski Tour 2020, sprint i Trondheim. FV: Jonna Sundling (2. plass), Maiken Caspersen Falla (1) og Nadine Fähndrich (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

SKI TOUR: FALLA INN TIL SEIER

Fyldig resymé

Da er endelig Maiken Caspersen Falla igjen tilbake helt i toppen av sprintøvelsen. Lørdag var hun sjefen da Ski Tour ankom Granåsen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Da er endelig Maiken Caspersen Falla igjen tilbake helt i toppen av sprintøvelsen. Lørdag var hun sjefen da Ski Tour ankom Granåsen.

Siste halvdel av finalen, som ble gått i klassisk teknikk, kjørte hun på som bare det.

Konkurrentene var sjanseløse, feltet ble sprengt under dette som var femte og nest siste etappe av Ski Tour 2020.

Maiken vant foran svenske Jonna Sundling og Nadine Fähndrich fra Sveits.

I finalen hadde vi også norske innslag gjennom Anna Svendsen og Heidi Weng, de ble nummer 5 og 6.

Surra rundt
– Nå har jeg surra rundt her i en uke og følt på tunge bein. Det å få en sånn opptur smaker utrolig godt.

– Nå er jeg sliten. Det har vært mange tunge renn. Ganske tøft, ikke trent for å gå tremil, sier Maiken med referanse til den 34 km lange etappe i Meråker på torsdag.

– Gøy å bli belønnet med dette. Veldig glad for at jeg har stått i det. Etter nedturer kommer oppturer, smilte hun på NRKs direktesending.

Totalt utkjørt
– Følte meg pigg helt til siste bakken, manglet det siste lille ekstra der. Men fornøyd med å være i finalen, forklarte Heidi Weng til NRK etter sin 6. plass.

– Har vært så ferdig i hele dag. Denne Touren er noe av det verste jeg har vært med på. Hardt fra start til mål. Vi går aldri tremil. Og en sprint som var som et fjell (sprinten på tirsdag opp en slalåmbakke i Åre).

– Så godt at det bare er én dag og én natt igjen. Nå trenger jeg å komme hjem å sove, men det går jo bra. Jeg kan ikke gi meg nå.

Ny sterk sprint av Therese
– Jeg hadde alle muligheter, men kjørte en for dårlig sving inn på oppløpet. Alt i alt har jeg gått min beste sprint, var budskapet fra Johaug.

Falt fra "sikker" finaleplass
Av damene var Tiril Udnes Weng den mest uheldige da det hele begynte å dra seg til.

I siste sving, like før oppløpet i semifinalen, måtte hun ned for telling. Hun lå da på en "sikker" plass videre til finalen, fra hennes heat gikk 4 løpere videre.

Sammendraget - Kamp om 2. plass
Therese Johaug har så godt som avgjort Ski Tour foran jaktstarten som venter søndag. Den er 15 kilomter og skal gjennomføres i klassisk.

Therese har et forsprang på 2 minutter og 33 sekunder.

Der finner vi Heidi Weng, men bare ett ørlite sekund bak henne har vi Ingvild Flugstad Østberg.

Ingvild takket for seg i kvartfinalen i dag, slapp således å "pine seg" gjennom semi og finale. Det kan være en fordel i morgen, men på den annen side; hadde hun gått videre i dag så hadde det vanket bonussekunder og hun hadde da plutselig hatt et forsprang til Heidi.

Fra Heidi og Ingvild er det 2:15 til Ebba Andersson på 4. plass.

Det synes derfor som det allerede er klart hvem som vinner totalt og at de øvrige pallplassene enten går til Heidi eller Ingvild. Med andre ord lukter det trippel norsk her.

Se også: Slik gikk det med herrene (5-dobbelt til Norge)

Ski Tour
Trondheim, Norge - 22. februar 2020

5. ETAPPE - KVINNER - SPRINT - FINALE - KLASSISK

1. Maiken Caspersen Falla, Norge 3:15.55
2. Jonna Sundling, Sverige 3:16.03
3. Nadine Fähndrich, Sveits 3:18.43

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus