Herrenes seierspall på sjette etappe av Ski Tour 2020, jaktstart i Trondheim. FV: Hans Christer Holund (2. plass), Pål Golberg (1) og Hans Christer Holund (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

Herrenes seierspall på sjette etappe av Ski Tour 2020, jaktstart i Trondheim. FV: Hans Christer Holund (2. plass), Pål Golberg (1) og Hans Christer Holund (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

SKI TOUR: GOLBERG-TRIUMF DA RUSSISK SMØREBOM PREGET 3-MILA

Fyldig resymé

Russerne bommet totalt på smurningsvalget da lørdagens 30 km lange fellesstart satte punktum for Ski Tour i Granåsen søndag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Russerne bommet totalt på smurningsvalget da lørdagens 30 km lange fellesstart satte punktum for Ski Tour i Granåsen søndag.

I tett snøvær og vind gikk startskuddet tidlig om ettermiddagen. Alexander Bolshunov la først ut fra start, 34 foran Pål Golberg.

Umiddelbart var det bråstopp for mannen i front. Før de hadde gått 3-4 kilometer var Golberg oppe med Alexander.

Heller ikke andre løpere fra det russiske laget kom av flekken. Det viste seg at Bolshunov & co. hadde gått for klister.

Mens hele det norske laget gikk på rubb-ski.

Etter 10 av 30 km
Golberg gikk rett i fra russeren og da første tredjedel av konkurransen var tilbakelagt lå Pål 25 sekunder foran Alexander.

Bakfra kom et tog av 7 nordmenn, anført av Johannes Høsflot Klæbo, de var 73 til 86 sekunder etter lederen.

Bakerst av disse var Emil Iversen, han hadde lagt ut fra start så mye som 2:58 etter Bolshunov som startet aller først.

Det var så absolutt ingen ulempe å gå i oppgåtte spor, men det er samtidig tydelig at både Johannes og Emil nå i Ski Tours siste halvdel er av et helt annet kaliber enn da touren tok til i Östersund forrige helg, da var de begge svært så betuttet.

Etter 20 av 30 km
Snøværet ga seg ved cirka 18 kilometer.

56:13 viste klokka da Pål Golberg rundet stadion etter to av tre gjennomførte mil.

Knappe minuttet etter fulgte fem nordmenn, Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe hadde falt ut av 7-mannsgruppa ved 10 kilometer. 

Alexander Bolshunov ligger nå 1:22 bak.

Etter 25 av 30 km
På vei ut fra stadion for siste gang smeller Simen Hegstad Krüger til. Han ligger 1:15 etter Pål Golberg, men vil tydeligvis kvitte seg med typiske spurtere i feltet, slike som Klæbo og Iversen.

Hans Christer Holund tenker det samme og legger seg på Simens bakski.

Bolshunov kan være i ferd med å ta igjen Klæbo, Iversen og Martin Løwstrøm Nyenget, han er bare 8-9 sekunder bak trioen.

I mål
Pål Golberg holdt unna helt inn og vant med halvminuttet, sluttiden på en seig 30 kilometer ble 1:23:51.6.

Simen Hegstad Krüger avgjorde spurten på oppløpet mot Hans Christer Holund til sin fordel.

Rett bak denne duoen fosset Iversen, Nyenget og Klæbo over mål.

Emil Iversen fikk dagens beste etappetid foran 

Intervjuer på NRKs direktesending

Pål Golberg - Vinner
– Det er litt spesielt, sa en meget rørt Pål Golberg. Først tenkte jeg på start da jeg så bort på skia til Bolshunov og tenkte at det er kjedelig at det skulle avgjøres sånn. Vi tok en beslutning like før start om å bytte til rubbski, det ble avgjørende. En bitteliten bismak. Det er fantastisk å få det til. Jeg er redd løpet på torsdag hadde ødelagt muligheten, men så hadde jeg en veldig bra dag i dag.

– Det er det her som er gulroten i satsinga, å kunne oppnå slike resultater, det er ikke alle forunt. Jeg har ikke så mye å si. Det er mye trening og frustrasjon bak dette og alle mennesker i sporten som man deler hverdagen med. Det er mye jeg tenker på i dag som er vanskelig å sette ord på. 

Simen Hegstad Krüger - 2. plass
– Hadde ikke trodd at dette var mulig før dagen i dag. Det var tøft løp og når snøværet ble som det ble så ble vi en stor gruppe med sterke nordmenn som gikk sammen.

– Jeg måtte bare forsøke på sisterunden. Jeg tror skiene mine ble bedre i forhold til de andre når snøværet ga seg. Det var seigt siste bakken. Ekstremt bra norsk dag.

Se også: Slik gikk det med damene (trippel norsk)

Ski Tour
Trondheim, Norge - 23. februar 2020

6. ETAPPE - MENN - 30 KM - JAKTSTART - KLASSISK

1. Pål Golberg, Norge 1:23:51.6
2. Simen Hegstad Krüger, Norge 1:24:20.5
3. Hans Christer Holund, Norge 1:24:21.7

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus