-->
Damenes seierspall på tredje etappe av Ski Tour 2020, sprint i Åre. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

Damenes seierspall på tredje etappe av Ski Tour 2020, sprint i Åre. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

SKI TOUR: JOHAUG STERKEST OPP SLALÅMBAKKEN I ÅRE – TRIPPEL NORSK

Therese Johaug lå bakerst i bunn av bakken, men ved målseilet på toppen var hun aller først da 3. etappe av Ski Tour gikk i Åre tirsdag ettermiddag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug lå bakerst i bunnen av bakken, men ved målseilet på toppen var hun aller først da 3. etappe av Ski Tour gikk i Åre tirsdag ettermiddag.

– Det var et crazy race, men jeg liker motbakker. Vet ikke om det kan kalles et sprintrenn. For meg betyr det enormt mye. Veldig fornøyd med egen prestasjon. Jeg gikk veldig rotete i kvartfinalen, misfornøyd med hvordan jeg løste ting der. Veldig skjerpet i semi og finale, sa Therese til NRKs publikum etter rennet og la til;

– Fantastisk følelse å være sprintvinner. Trodde nesten ikke på det selv, før jeg passerte mållinja. Jeg har tilgode å vinne et ordentlig sprintrenn og jeg vet at den veien er veldig lang.

Rett til himmels
Årsaken til at verken dagens beste, eller noen andre for den saks skyld, anser dette for å være tradisjonell sprint, det er at løperne startet i bunnen av en slalåmbakke i svenske Åre.

Deretter gikk de en liten spiral der nede, før de klatret rett opp over 50 høydemeter.

Flere norske på pallen
Med seg opp på pallen fulgte en annen motbakkespesialist i form av Heidi Weng.

– Det var hardt, skikkelig hardt. Ble veldig stiv. Tror det er veldig greit det er fri i morgen, var melodien fra henne.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er flasket opp i løypenettet rundt Holmenkollen, med alle bakkene vi har der i form av korketrekkere, stigningene rundt Frønsvolltråkka og smellene opp til Frognerseteren. Denne bakgrunnen så ikke ut til å være noen ulempe i dag.

For Astrid tok hånd om pallens tredje trinn.

Tre løpere tett samlet
I sammendraget nå, etter 3 av 6 etapper i Ski Tour, ligger Therese Johaug på 1. plass, forspranget ned til Heidi Weng er 67 sekunder.

1 minutt og 56 sekunder bak ligger Ingvild Flugstad Østberg, som i dag røk ut i kvartfinalen, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger 1:59 bak.

Vi tar også med Ebba Andersson på 4. plass, hun er 2 minutter blank etter. Ebba kom i Åre i dag til kvartfinalen.

Ingvild, Astrid og Ebba er på det viset en heftig trio som jager de to i tet, avstanden er stor, men mye står igjen.

Torsdag venter neste etappe, 38 kilometer skøyting fra Storlien til Meråker.

Se også: Slik gikk det med herrene (oppvisning i bakkeklatring)

Ski Tour
Åre, Sverige - 18. februar 2020

3. ETAPPE - KVINNER - SPRINT - FINALE - FRI

1. Therese Johaug, Norge 2:27.56
2. Heidi Weng, Norge 2:29.29
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge 2:30.03

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus