-->
Herrenes seierspall på tredje etappe av Ski Tour 2020, sprint i Åre. FV: Federico Pellegrino (2. plass), Johannes Høsflot Klæbo (1) og Jay Renaud (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

Herrenes seierspall på tredje etappe av Ski Tour 2020, sprint i Åre. FV: Federico Pellegrino (2. plass), Johannes Høsflot Klæbo (1) og Jay Renaud (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

SKI TOUR: KLÆBO MED OPPVISNING I BAKKEKLATRING – SUVEREN VINNER

Ski Tour 2020 hadde tirsdag sin tredje etappe som sprint i slalåmbakken i Åre. Dette taklet en løper bedre enn alle andre.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ski Tour 2020 hadde tirsdag sin tredje etappe som sprint i slalåmbakken i Åre. Dette taklet en løper bedre enn alle andre.

Johannes Høsflot Klæbo forserte den bratte stigningen med elegante klyv, over 50 høydemeter ble besteget på noen få hundre meter.

Og det var en helt annen Johannes vi så i dag enn på de første etappene i helgen.

– Nå er vi heldigvis ferdig med Östersund. Det kjentes mye bedre ut i dag enn for to dager siden. Den var brutal denne bakken her, men godt å få det til. Jeg prøvde å være smart. Jeg syntes det ble gått fort i starten i finalen, men var bare å finne plass og deretter gå på for fullt, forklarte vinneren til NRKs reportere.

– Kroppen kjennes grei ut, formmessig kjennes det greit ut. Gleder meg masse til Trondheim, håper det blir minst like bra stemning der som her i Åre i dag, la han til med tanke på de to finaleetappene kommende helg i Klæbos hjemby.

Dramatikk i semifinalen
Det var egentlig lite dramatikk i sprinten i dag. Fallet til Martin Løwstrøm Nyenget i prologen er allerede omtalt.

Men en nordmann gikk ned for telling også i heatene. Det var Simen Hegstad Krüger som gjorde noen uheldige bevegelser i semifinalen.

Han ble for hissig på grøten i bunnen av slalåmbakken, lå i yttersving, skar brått inn, presset Alexander Bolshunov slik at Simen falt først og deretter stupte Alexander over Simen. Sistnevnte brakk staven.

Slik forklarer Russlands trener, Marcus Kramer hendelsen;

– For meg er det klart, Krüger stengte døra for Bolshunov, jeg tenker det er riktig med gult kort for Krüger. Jeg liker ikke sprint for det skjer for mye slikt, sa han til NRK.

Golberg er sjefen
Pål Golberg leverte nok en bra etappe, ble nummer 4 i sprinten i dag. Totalt leder han hele kalaset 23 sekunder foran ovenfornevnte Bolshunov.

– Dette var en helt ny opplevelse, fryktelig hardt og lite fartsfølelse. Maks uttelling. Føler at jeg må være i finalen i de to sprintene i Touren for å ha sjanse sammenlagt, påpekte Pål etter målgang.

Sjur Røthe er tredjemann sammenlagt, han har 42 sekunder opp til Golberg.

8 av de 9 fremste i sammendraget er fra Norge. De 11 første er enten fra Norge eller Russland. Første utenom disse nasjonenen er Dario Cologna på 12. plass, han ligger 1:49 bak.

Iivo Niskanen er nummer 13. Mens Klæbo ligger på 16. plass, han må ta igjen 1 minutt og 58 sekunder for å komme ajour med Golberg.

Torsdag venter 38 kilometer fellesstart i fri teknikk fra Storlien i Sverige til Meråker i Norge.

Se også: Slik gikk det med damene (trippel norsk)

Ski Tour
Åre, Sverige - 18. februar 2020

3. ETAPPE - MENN - SPRINT - FINALE - FRI

1. Johannes Høsflot Klæbo, Norge 2:02.63
2. Federico Pellegrino, Italia 2:05.02
3. Jay Renaud, Frankrike 2:06.33

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus