Herrenes seierspall på jaktstarten av Ski Tour sin 2. etappe. FV: Alexander Bolshunov (2. plass), Pål Golberg (1) og Martin Løwstrøm Nyenget (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

Herrenes seierspall på jaktstarten av Ski Tour sin 2. etappe. FV: Alexander Bolshunov (2. plass), Pål Golberg (1) og Martin Løwstrøm Nyenget (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

SKI TOUR: PÅL GOLBERG KLINKET TIL I JAKTSTARTEN

Fyldig resymé

Den 15 kilometer lange jaktstarten under Ski Tour i Östersund søndag ble gått i racerfart på klisterføre.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Den 15 kilometer lange jaktstarten i klassisk under Ski Tour i Östersund søndag ble gått i racerfart i regn på klisterføre.

Det hele kunne blitt en selskapsreise med 6-7 nordmenn i fellesskap med Alexander Bolshunov.

Slik ble det ikke. For en av de som virkelig satte opp farten var Pål Golberg.

Han gikk ut fra start som nummer 8, såpass mye som 25 og 27 sekunder etter Simen Hegstad Krüger  og Sjur Røthe som innledet i front.

Russer mot 7 nordmenn
Ved halvgått løp ledet Alexander Bolshunov (han startet 22 sekunder etter) og på bakskiene hadde han så mye som 7 nordmenn innenfor 3-4 sekunder.

Deretter var det et halv minutt ned til en større klynge.

Ved 10 km var det flere av de norske som merket kjøret og strikken hadde begynt å tøye seg veldig for enkelte løpere i tetklynga.

Bråstopp
Den som virkelig møtte hammeren var Simen Hegstad Krüger. Ved 12 kilometer lå han plutselig 57 sekunder etter, i mål var differansen den samme, det ble 11. plass til slutt.

– Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Syntes Sjur og jeg gikk ganske bra, så blir vi tatt igjen, det var vi forberedt på. Går en runde i gruppa der, så er det helt stopp for meg. Jeg trodde jeg hadde mere kontroll på det jeg gjorde enn det jeg hadde. Var tydeligvis litt over evne.

– Fryktelig kjedelig. Har egentlig følt at formen var bra. I dag var det helt sjanseløst. Langt opp i sammendraget, forklarte Simen på NRKs direktesending.

Også Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby fikk det tøft i siste del av rennet.

De endte som nummer 6 og 7, rundt 40 sekunder bak vinneren.

Blid som sola
Hans Christer Holund og Sjur Røthe ble med helt inn, men de ble litt for spake når Golberg virkelig dro til opp den siste bakken.

HC og Sjur endte på 4. og 5. plass, 7 og 2 sekunder bak.

En som ble med helt inn på oppløpet og gjorde et fantomløp med startnummer 11, startet 34 sekunder bak, det var Martin Løwstrøm Nyenget.

Han kapret pallens tredje trinn.

– Jeg er ganske blid nå. Gøy å være med å krige på slutten. Ser fram til 3 mil i Granåsen. Jeg føler meg såpass bra i dag at til tider syns jeg ikke det går så fort, men kjenner jeg har brukt mye krefter på å komme meg opp, forklarte han i målgården etter løpet.

Golberg var ustoppelig
Luka Pål Golberg røvet til seg opp den siste stigningen før stadion ga han ikke slipp på.

Tidlig på oppløpet så det ut til at Alexander Bolshunov kunne ha noe på gang, men dette ble Golbergs dag.

– Det var veldig bra. Men jeg blir bekymret når jeg får luke og de kommer tilbake. I dag var jeg bare rett og slett bedre enn de oppover og da vet jeg at jeg tar de. Jeg visste at de spora som ikke var gått var raskere.

– Hvis jeg prøvde bare å ikke gå meg stiv så hadde jeg bra kontroll på det. Nå er det 4 etapper igjen, så det ser bra ut akkurat nå. 38 km skøyting kan bli spennende, sa Pål Golberg på NRKs direktesending.

Helsvart
For Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo ble det ingen god dag i Östersund.

De kom inn til mål som nummer 23 og 25, henholdsvis 1:52 bak og 2:15 bak.

– Jeg har ingen ting å gi på med. Jeg er ferdig som skiløper. Kjedelig at jeg er i så dårlig form som nå. Må innse at jeg har bommet fullstendig, lød det fra Iversen.

Klæbo så like mørkt på tingenes tilstand når han pratet med NRK:

– Det gikk ikke så bra. Jeg vet ikke hva som skjer. Kjenner ikke så stor forskjell på om jeg går med og uten skinne, sa han med referanse til en brukket finger hvor han i går gikk med skinne, men lot den ligge i dag. 

– Det var søppel i dag også. Jeg har egentlig ikke lyst til å være med videre på Touren nå. Jeg er lite gira på å gå slik det er nå. Jeg har ikke svar på om det er andre ting enn handa som er årsaken.

Se også: Slik gikk det med damene (norsk trippelseier)

Ski Tour
Östersund, Sverige - 16. februar 2020

2. ETAPPE - MENN - 15 KM - JAKTSTART - KLASSISK

1. Pål Golberg, Norge 34:50.8
2. Alexander Bolshunov, Russland 34:51.1
3. Martin Løwstrøm Nyenget, Norge 34:52.9

* Komplette resultater denne etappen
* Se også sammenlagtresulater etter 2 av 6 etapper


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus